السبت، 31 ديسمبر 2011

اللازانيا

 اللازانيا
علبة شرائح اللازانيا
لحمة معصجة
بشاميل خفيف شوية
صلصة طماطم
الطريقة
اولا نسبك عصير طماطم على النار 
ثم نمزجة مع اللحمة المعصجة
نضع سمن بصينية الفرن ونفرد بها شرائح اللازانيا
نضع عليها اللحمة المعصجة الممزوجة مع صلصة الطماطم
ثم نضع بشاميل
ونكررالخطوات ونضع شرائح لازانيا مرة تانيه وهكذا






نضع اللحمة المعصجة بالصلصة

ثم بشاميل


 ثلاث راقات وممكن تضيفى فلفل الوان بيدى طعم خطير


 حتى 5 ادوار من اللازانيا او ذى ما تحبى ونضع بشاميل  على الوجة وجبنة موتزاريلا ومعلقتين سمن على الوجة ويدخل الفرن حتى تحمر من تحت وفوق


 ويقدم مع طاجن بسلة والف هنا



 شكلها عن قرب روعة روعة

الارز بالبسلة والجزر والبطاطس واللحمة

الارزبالبسلة والجزر والبطاطس واللحمة
طبعا ممكن تسلقى البسلة والجزر والبطاطس معا نصف سلقة وكذلك اللحمة
بس انا النهردة اخذت شوية من طاجن البسلة باللحمة بعد ما غليته على النار وكنت هدخله الفرن 









 دى حلة الارز بالكهربا اكشن اول مرة عقبالكم
حلوة اوى ومريحة


نظرة على الحلة من الداخل وضعت شوية البسلة واخواتها وقطع اللحم بقاع الحلة



 ثم نضع الارز المغسول بحسب عدد افراد الاسرة
وطبعا كنت متبلة الارز ملح وفلفل برة عشان مقلبش جوا الحلة
عشان عايزة البسلة واخواتها بالقاع


واضفت الماء على قد الارز ودى الكوباية المخصوص مع الحلة
وممكن اضافة شوربة او  ماء مغلى بمرقة دجاج


 بالشكل دا


ونغطى الحلة ونشغل



وهنا لما استوى تمام حوالى 20دقيقة  ونسقيه بالسمن وتظل الحلة شغالة بس على زرار الورم يعنى يفضل دافى لحد ميعاد الاكل

 
 ونقلب الارز بطبق التقديم


 ويقدم انا زودت الكوك بعد ما خلص شغلته تانى عشان اخد القعر الاحمر داوبقى شكله زى البرام
ايه رايكم كان خطير

الجمعة، 30 ديسمبر 2011

قوارب البطاطس بالبشاميل




 قوارب البطاطس بالبشاميل والعصاج والجبنة الموتزاريلا
المقادير
بطاطس على عدد افراد الاسرة
لحمة معصجة
جبنة موتزاريلا
بشاميل
صلصة(عصير طماطم وثوم وملح وفلفل وسكر وخل وزنجبيل بودر)


هنا قسمنا البطاطس نصفين وسلقناهم وعليهم ملح


 نقشر البطاطس ونقورها على شكل قارب بالشكل دا




نضع فيهم العصاج وعليهم موتزاريلا وبشاميل
وموتزاريلا تانى

ونصب عليها الصلصة وهى عبارة عن  ثوم محمر ونضع عليه عصير طماطم وملح وفلفل ومعلقة خل ومعلقة سكر وزنجبيل بودر


وندخلها الفرن تاخد وش احمر وعند خروجها نجرنشها بباقى البطاطس ال خرجناها من قلب البطاطس نهرسها ونتبلها وعليها زيت قليل ونعمل وردات بكيس الحلوانى



وتقدم قوارب البطاطس بالعصاج هايلة جربوها



وكان معاها كبيبة وتقدم بالف هنا



كبيبة

 
الكبيبة
أولا: الطبقة الخارجية من الكبة :
1 كوب برغل ناعم ((رفيعة ))، نصف كيلو لحم مفروم
1 بصلة متوسطة
ملح، فلفل، بهار، رشة كمون زنجبيل بودر.
للحشو: نصف كيلو لحم أحمر مفروم، 2 بصلة مفرية، 1 ملعقة كبيرة صنوبر محمصخفيفا، ملح، فلفل، بهار، زيت للتحمير.

الأربعاء، 28 ديسمبر 2011

كانيلونى

 كانيلونى
صنف ايطالى
حلو اوى

 المقادير
الكرب
2بيضة
كوب دقيق
كوب وربع لبن
فانيليا
عصير ليمون وزيت الاتنين بمعلقة واحدة 
ذرة ملح
الحشو لحمة معصجة
خضار مسلوق وجبنة موتزاريلا
الجرنش صلصة لدهن الوجه وجبنة موتزاريلا


الطريقة
نضرب البيض والفانيليا ثم نضيفه للدقيق والملح ونقلب بمعلقة حتى تصير عجينة سائلة 
يصفى بالمصفاة السلك ثم نضع الليمون والزيت بمعلقة واحدة الاثنين ونقلب
وبكدا نكون جاهزين لعمل وحدات الكرب
وهنا شكل العجينة السائلة



 تقلى وحدات الكرب باخذ معلقة كبيرة كبشة ووضعها فى طاسة تيفال مسخنة على النار وفيها قطرات من الزيت




 وتقلب على الجهة الاخرى


 ثم ننزلها فى صينية فيها ورق مناديل المطبخ لامتصاص الزيت

 وتحشى وحدات الكرب باللحم المعصج



 وممكن تحشى بالبسلة وجزر وبطاطس وجبنة موتزاريلا ويتبل الكل ملح وفلفل



ترص وحدات الكانيلونى فى صينية الفرن ونجهز صلصة وجبنة موتزاريلا 



 ونمسح على وجه الكانيلونى بفرشاة بالصلصة المتبلة ملح وفلفل



 ونرش الوجة بالموتزاريلا


 وتدخل الفرن ليحمر وجهها فقط لان كل المكونات مستوية

وتخرج بالشكل دا
ويرص فى طبق التقديم بطريقة جميلة ويقدم  بالف هنا








التراميسو الايطالى


 التراميسو الايطالى


 المقادير 
بسكويت شاى
2علبة قشطة
علبة دريم ويب
جبنة ماسكربونى او اى جبنة كريمى بدون ملح
2م نسكافية
كاكاو
برش شيكولاتة

الطريقة
نخلط النسكافية مع 2كوب ماء ساخن ونبل البسكويت بالنسكافية بعد  ما يبرد  وممكن قهوة بدل النسكافية
ونحضر صينية بيركس او تيفال اى صينية ونغطيها بكيس البلاستيك ونرص البسكويت به



 هنا كل المكونات النسافيه والكريمة والاحمر دا شربات كريز حبيت اغير واعمل بسكوتة حمرا والاخرى بالنسكافية بالشكل دا



 انا طبعا وضعت البسكويت على وشه لاسفل عشان فىالنهاية لما اقلبه يكون وش البسكويت من فوق



 
نضع خليط الكريمة على البسكويت ونكرر العمليه دى حتى انتهاء حرفالصينية او ما يعادل اربع طوابق من البسكويت



 
دا شكل الطبقات بنلف عليها الكيس وندخل الصينية الثلاجة عددة ساعات اوبالفريزر ساعة







 هنا طلعناه من الفريزر وشلنا الكيس من عليه وقلبناالصينية على طبق او صينية التقديم ويرش عليها الكاكاو انا فضلت يشوفوا شكلها


يقدم التراميسو بايطاليا بعد رش الكاكاو عليه بالشكل دا




 
الاحمر دا من شربات الكريز ودا الجديد ال انا ابتكرتة الوصفة معمولةبالبن او النسكافيه فقط



ويقدم بالهنا والشفا التراميسو الايطالى



Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites