الخميس، 18 أكتوبر 2012

مكرونة بالكريمة والجمبرى


مكرونة بالكريمة والجمبرى

المقادير

مكرونة فيونكة او اى نوع تفضلى كيس واحد
جمبرى مقشر حوالى من نصف كيلو لكيلو
بصلة متوسطة مفرومة ناعم او مقطعة صغير
من 3الى 4 فصوص ثوم ناعم
معلقة دقيق
ملح وفلفل وبهارات
نصف معلقة صغيرة زنجبيل بودر
مكعب مرقة الدجاج او الفورى
كريمة طبخ حوالى نصف العلبة (كوب ونصف)
ممكن اضافة قرن فلفل اخضر حامى مقطع صغير

الجمعة، 12 أكتوبر 2012

ترايفل سهل وبسيط

ترايفل سهل وبسيط

قطع كيك

علبة جيلى احمر او اى نوع تفضلى
كريم شانتية
قطع فاكهة

كاسات موس المانجو

كاسات موس المانجو

المقادير

مانجو قطع حوالى 2حبة
كوب كريم شانتية بودر
كوب لبن بارد
2معلقة جيلاتين بودر
نصف كوب ماء ساخن لاذابة الجيلاتين

كاسات تشيز كيك بموس المانجو


كاسات تشيز كيك بموس المانجو

المقادير

الطبقة الاولى
بسكويت شاى سادة اى نوع تفضلى حوالى 8باكو
4ملاعق ذبدة
2معلقة عسل نحل
الطبقة الثانية
ربع كيلو جبنة كيرى سائلة او 8حبات كيرى
باكيت جيلى مانجو او اناناس
علبة قشطة 170جم بوك او اى نوع تفضلى
كوبين ونصف قطع مانجو
نصف كوب ماء ساخن لاذابة الجيلى
نصف كوب كريم شانتية
نصف كوب ماء بارد
الطبقة الثالثة
باكيت جيلى نفس النوع
سكر للتحلية حسب الرغبة
كوب مانجو قطع يضرب بالخلاط فيكون بورية
نصف كوب ماء ساخن لاذابة الجيلى
كوب كريم شانتة بودر
كوب او اقل ماء بارد


الثلاثاء، 9 أكتوبر 2012

طبق فشة اسكندرانى


طبق فشة روعة

المقادير

كيلو فشة
فلفل اخضر بارد وحامى حسب الرغبة
ثوم مفروم
ملح وفلفل اسمر

ممبار

 
ممبار
 
المقادير

 كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل والليمون

2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء

بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

ملح وفلفل اسمر وزنجبيل بودر

وكمون وبهارات وكسبرة ناشفة وبابريكا

زيت وسمن


الاثنين، 8 أكتوبر 2012

فطائر المانجو

 
فطائر المانجو

المقادير

عجينة البيف باسترى
كاستر
كريم شانتة
مانجوعدد 2حبة
للتلميع
جيلاتين او جيلى اناناس

الأحد، 7 أكتوبر 2012

تشيز كيك بموس المانجو

 
 
تشيز كيك بموس المانجو

المقادير

الطبقة الاولى

بسكويت شاى سادة اى نوع تفضلى  حوالى 8باكو
4ملاعق ذبدة
2معلقة عسل نحل

الطبقة الثانية

ربع كيلو جبنة كيرى سائلة او 8حبات كيرى
باكيت جيلى مانجو او اناناس
علبة قشطة 170جم بوك او اى نوع تفضلى
كوبين ونصف قطع مانجو
نصف كوب ماء ساخن لاذابة الجيلى
نصف كوب كريم شانتية
نصف كوب ماء بارد

الطبقة الثالثة

باكيت جيلى نفس النوع
سكر للتحلية حسب الرغبة
كوب مانجو قطع يضرب بالخلاط فيكون بورية
نصف كوب ماء ساخن لاذابة الجيلى
كوب كريم شانتة بودر
كوب او اقل ماء بارد


Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites