الأحد، 27 يناير 2013

الاكلير وعجينة الشو



المقادير
600جم دقيق
لتر ماء
رشة ملح

16 بيضة
فانيليا
400جم زبدة

الطريقة
نضع الماء والذبدة على النار
ولما تغلى ننزل بالدقيق فيها ونقلب بمعلقة خشب باستمرار حتى تصبح مثل الكورة وتترك الاناء نظيف





 نضعها بالعجان ونشغل حتى تبرد او ننتظر حتى تبرد العجينة تماما ثم نضيف البيض



هنضيف البيض واحدة واحدة


نضعها بكيس الحلوانى ونشكلها اكلير ببالشكل دا


بياخد بالفرن حوالى 25 الى 35دقيقة في الرف الوسط ونكون مشغلين الفرن مسبقا ونتركة على نار عالية اول 5 ق ثم نوطى على 190 درجة ومنفتحش عليه الباب حتى لا يهبط الا بعد ربع ساعة نشوفة لو استوى من تحت ولسة منشفش طبعا نرفع الرف اعلى كمان ونتركة حتى نجدة ناشف بايدينا كدا بيكون هش من جوة وفاضى

 بالشكل دا فاضى من جوا


اكلير اشكال طويل ومدور وهنعمل منه البجعه نعمل رقبتها على شكل 2

نجهز الكريم باتسيير اما بودر ولبن او نعمله بالبيت انا بعمله وطريقته موجودة بالموقع
ونحشى وحدات الاكلير ونسيح شيكولاتة غامقة وبيضا في حمام مائى ونغطس الوجه ونرسم خطوط بالشكل دا


هنا البجعه عملتها من الوحدات المدورة نفتحها ونحشيها باتسيير او كريم شانتية ونضع الرقبة والراس ونقسم الطرف ونعمل الاجنحة بالشكل دا




عملت جيلى ولونته عشان اعمل بحيرة البجع
المفروض تكون زرقاء لكن اللون الازرق مع جيلى الاناناس اعطى اللون الاخضر دا مش مشكلة المهم الفكرة تكون وصلت


ويقدم الاكليرو بحيرة البجع من الاكلير

طبعا ال مش بيحب الشيكولاتة نعمل له صوص الكراميل ويكون اكلير بصوص الكراميل



ايه رايكم جربوه هيعجبكم وبالف هنا

الحمد لله على ما اعطى وعلى ما اخذ
واستغفر الله العظيم الحى القيوم واتوب اليه

1 التعليقات:

عملتى صوص الكراميل ازاى ؟؟؟

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites