مهلبية الكراميل
المقادير
اولا مقاديرالكراميل
كوب سكر
ربع كوب ماء
مقاديرالمهلبية
2كوب لبن
نصف كوب بودر كريم شانتية
6معالق نشا
نصف كوب ماء
معلقة قشطة او كريمة لبانى اختيارى
الطريقة
نضع السكر والماء على النار دون تقليب بالملعقة
ونتركه يغلى ونحرك الاناء فقط بدون معلقة اللون هنا لسه فاتح نتركه شوية كمان
حتى نحصل على لون الكراميل الدهبى الغامق شوية كما بالشكل
نضيف اللبن واحنا مهديين النار ونقلب حتى يغلى ويدوب كل السكر
نكون مدوبين النشا وبودرة الكريم شانتية فى نصف كوب ماء جيدا
نضيف خليط النشا على خليط الكراميل
ونضيف معلقة القشطة ونقلب حتى الحصول على القوام المظبوط ونطفى النار
ونتركها تهدأ 3دقائق مش كتيرمع التقليب ونغرفها فى الكاسات وتجمل باى شئ او كما هى
انا جملتها بصوص الجناش رسمت خطوط
وبالف هنا
طعمه لذيذ لكل محبى وعشاق الكراميل
لا تنسونا من دعواتكم
اللهم اهدى ابنائى وارزقنى برهم يا رب
وارزقنى شهادة عند الموت
0 التعليقات:
إرسال تعليق