المقادير
1كيلو دقيق
2معلقة خميرة فورية
3معلقة كبيرة سمسم
2معلقة كبيرة سكر
2رشة ملح
كيلو لبن رايب في برام ( طريقته بالتفصيل بالموقع هنا)
http://2gmltabk.blogspot.com/2013/03/blog-post_14.html
1/3كوب سمن
قليل من الماء اذا احتاج للعجن
الطريقة
نقلب المكونات الجافة معا
نضيف السمن وبرام القشطة واللبن ونعجن واذا احتاج ماء بيحتاج شوية عشان متكونش عجينة ناشفة
ونعجنها كويس ونلما كورة ونضعها ببولة نظيفة ونغطيها بكيس نايلون استرتش وتوضع بمكان دافى وتغطى بقماشة
وتترك تخمر ساعة ثم تقطع كور بحجم البيضة
بعد ما خمر
وتفرد
وتوضع على مناديل كلينكس وتكرر العملية ويوضع فوق بعضه على مناديل حتى الانتهاء من الكمية
نشغل الفرن من تحت وفوق معا ونقلب البكاكين على صينية اخرى عشان نخبز ال بططناه الاول هيكون خمر الاول نضع رف البوتجاز بالمنتصف ونخبز العيش هيقب ويكون شكله وريحته بالبيت حلو اوى وهتعجب الكبار والصغار
اول اتنين طالعوا واووووووووووو وامشاء الله حاجة تفتح النفس
شكله من الداخل
ومن تحت قعره متحنى اذاى
نحضر صينية ونضع بها قماشة نظيفة ونطلع البكاكين من الفرن عليها ونوقفهم بجوار بعض ثم فوق بعض ونغطى بالقماشة عشان مينشفش وبالف هنا مع العسل الاسود بالطحينة والعسل النحل والجبن والمش والكريمة بالمربى او سندوتشات للمدرسة
احتفظى بالباقى بكيس داخل الفريزر كلما احتاجتى تسخنيه بالفرن وبالف هنا
اتمنى الوصفة تكون عجبتلكم
الحمد لله
4 التعليقات:
يسلم يدك جميل
الله يسلمك اشكرك
ما شاء الله تسلم ايدك ي جميل
ما شاء الله تسلم ايدك ي جميل
إرسال تعليق