بلح الشام
بطريقة الشيف محمود عطية روعة بجد الله يكرمك يا شيف
المقادير
ربع كيلو دقيق مخصوص للحلويات
رشة ملح صغيرة
250مل ماء او ربع كيلو
معلقة كبيرة زيت
2بيضة +2اصفر بيض
م.ص سكر
2فانيليا
معلقة كبيرة نشا
الشربات او القطر
كيلو سكر +نصف كيلو ماء
2معلقة عسل جلوكوز او ممكن الاستغناء
عصرة نصف ليمونه وعود قرفة وفانيليا
الطريقة
الماء والزيت والسكر على النار اول ما يغلى نضع المكونات الجافة الدقيق والملح والنشاونقلب فورا بمعلقة خشب حتى تصير كتلة واحدة نطفى النار ونترك العجين يبرد او نضعها فورا بالعجان ونشغل الكف ليبردها ثم نضع البيض والفانيليا ونضع العجين بكيس الحلوانى وننزل في زيت بارد غزير حتى الانتهاء من الكمية او تمتلئ الصينية ثم نشعل النار نجده يبدأ يرتفع وينفش
نطلع بلح الشام في مصفاة والحقيقة مش شارب زيت نهائى وتحفة مقرمش من بره وطرى من جوا
طبعا نكون مجهزين الشربات او القطر من بداية العمل او قبلها عشان يكون بارد وننزل بكل الكمية به ونقلبه ونرص بطبق التقديم
جميل اوى وذى الجاهز تسلم شيف محمود عطية
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
0 التعليقات:
إرسال تعليق