السوشى
السوشي هو طعام ياباني شهير. يصنع السوشي في المطبخ الياباني من الرز المخلل مع تغطيته بشرائح سمك نيئة مستطلية منزوعة الجلد أو يلفّ الرز حول حشوات مختلفة من المأكولات البحرية أو الخضروات أو الفطور أو بيض السمك أو اللحوم الحمراء وتغلف هذه اللفافة بورقة رفيعة من الأعشاب البحرية للتماسك وإضفاء نكهة أخرى.
وقد تكون حشوة أو غطاء رز السوشي نيئاً، كالأسماك وبيوضها، أو مطبوخاً أو مفروماً. يؤكل السوشي عادةً مع صلصة مركبة من معجون جذور نبات الواسابي وصلصة فول الصويا.
المقادير
اوراق طحالب مجففة سى وييد او نورى وتوجد بالسوبر ماركت مكتوب عليها سوشى
الحشوة
لعمل الارز
كوب ارز
نصف كوب خل ارز او خل
1.5كوب ماء
ملح
3معلقة سكر
الحشوة جمبرى كابوريا قطع كابوريا سمك سالمون مدخن اصابع فلفل الوان وكرافس واصابع خيار
الطريقة
نعمل الارز عادى ارز وماء وملح ونضعه على النار ونوطى لما يستوى هيكون طرى شوية عن الارز العادى نطفى ونتركه يبرد
نعمل الخل المكرمل
نضع الخل والسكر على النارحتى يغلى نوطى ولما يتكثف شوية يبقى كرمل
نتركه يبرد ونحضر خطوات العمل والموضحة بالصور
لعمل الجمبرى
يكون مقشر نضع زيت زيتون بالطاسة وننزل بفص ثوم مفروم نشوحه فقط ثم ننزل بالجمبرى عليه ونتبله ملح وفلفل وكمون
هنا الخل مع السكر على النار نكرمله
هنا المكونات جاهزة الارز بعد ما برد والخل المكرمل والجمبرى وورق السوشى والسلمون المدخن جاهز من السوبر ماركت
نضع معلقتين من الخل المكرمل على الارز ونقلبه
نحضر الحصيرة المخصوص لورق السوشى عشان يتلف بها لو مفيش ممكن ورق الومنيوم كما بالشكل
ونضع عليها ورقة من الطحالب المجففة اى السوشى ونبلها بفرشاة من الخل المكرمل
ثم نضع طبقة من الارز على السوشى كما بالشكل
ونرص الحشوات ال عندك هنا وضعت سلمون مدخن وعليه الجمبرى ونلف
ونتركها ملفوفة بورق الالومنيوم ونعد غيرها بحشوات مختلفة حسب ذوقك و نحضر طبق التقديم ونفك الورقة ونقطع السوشى
ويقدم مع باقى الخل المكرمل
السوشى طعام يابانى حبيت اجربه بالبيت عشان اعرف ايه المكونات بالظبط والدنيا ملئ بالاطعمه ال ممكن تكون غريبة علينا
اترككم تجربوه وتحكموا عليه بنفسكم على فكرة غالى جدا بالمطاعم ممكن يصل الى 5دولار للواحدة على سبيل التجربة يبقى نجرب بالبيت احسن تمام
اسالكم الدعاء اذا عجبكم اى طبق من اطباقى
اللهم ارزقنى بر ابنائى ولا تحرمنى من الشهادة عند الموت
السوشي هو طعام ياباني شهير. يصنع السوشي في المطبخ الياباني من الرز المخلل مع تغطيته بشرائح سمك نيئة مستطلية منزوعة الجلد أو يلفّ الرز حول حشوات مختلفة من المأكولات البحرية أو الخضروات أو الفطور أو بيض السمك أو اللحوم الحمراء وتغلف هذه اللفافة بورقة رفيعة من الأعشاب البحرية للتماسك وإضفاء نكهة أخرى.
وقد تكون حشوة أو غطاء رز السوشي نيئاً، كالأسماك وبيوضها، أو مطبوخاً أو مفروماً. يؤكل السوشي عادةً مع صلصة مركبة من معجون جذور نبات الواسابي وصلصة فول الصويا.
المقادير
اوراق طحالب مجففة سى وييد او نورى وتوجد بالسوبر ماركت مكتوب عليها سوشى
الحشوة
لعمل الارز
كوب ارز
نصف كوب خل ارز او خل
1.5كوب ماء
ملح
3معلقة سكر
الحشوة جمبرى كابوريا قطع كابوريا سمك سالمون مدخن اصابع فلفل الوان وكرافس واصابع خيار
الطريقة
نعمل الارز عادى ارز وماء وملح ونضعه على النار ونوطى لما يستوى هيكون طرى شوية عن الارز العادى نطفى ونتركه يبرد
نعمل الخل المكرمل
نضع الخل والسكر على النارحتى يغلى نوطى ولما يتكثف شوية يبقى كرمل
نتركه يبرد ونحضر خطوات العمل والموضحة بالصور
لعمل الجمبرى
يكون مقشر نضع زيت زيتون بالطاسة وننزل بفص ثوم مفروم نشوحه فقط ثم ننزل بالجمبرى عليه ونتبله ملح وفلفل وكمون
هنا الخل مع السكر على النار نكرمله
هنا المكونات جاهزة الارز بعد ما برد والخل المكرمل والجمبرى وورق السوشى والسلمون المدخن جاهز من السوبر ماركت
نضع معلقتين من الخل المكرمل على الارز ونقلبه
نحضر الحصيرة المخصوص لورق السوشى عشان يتلف بها لو مفيش ممكن ورق الومنيوم كما بالشكل
ونضع عليها ورقة من الطحالب المجففة اى السوشى ونبلها بفرشاة من الخل المكرمل
ثم نضع طبقة من الارز على السوشى كما بالشكل
ونرص الحشوات ال عندك هنا وضعت سلمون مدخن وعليه الجمبرى ونلف
ونتركها ملفوفة بورق الالومنيوم ونعد غيرها بحشوات مختلفة حسب ذوقك و نحضر طبق التقديم ونفك الورقة ونقطع السوشى
ويقدم مع باقى الخل المكرمل
السوشى طعام يابانى حبيت اجربه بالبيت عشان اعرف ايه المكونات بالظبط والدنيا ملئ بالاطعمه ال ممكن تكون غريبة علينا
اترككم تجربوه وتحكموا عليه بنفسكم على فكرة غالى جدا بالمطاعم ممكن يصل الى 5دولار للواحدة على سبيل التجربة يبقى نجرب بالبيت احسن تمام
اسالكم الدعاء اذا عجبكم اى طبق من اطباقى
اللهم ارزقنى بر ابنائى ولا تحرمنى من الشهادة عند الموت
0 التعليقات:
إرسال تعليق