كفتة الفراخ الايطالى على طريقتى
عملت كفتة اللحم بالطريقة الايطالية وسمتها كفتة سوزان هانم حسب رغبة ابنائى وحبوها جدا فعملت نفس الطريقة بالفراخ حلوة اوى
المقادير
1كيلو فراخ خالية من الجلد والعظم انا جبت صدور وحسب رغبتك صدور او وراك
نفرم البصل والثوم والبقدونس معا بالكبة ثم نضيف الفراخ وعصرة الليمون والملح والتوابل ونضرب ثم البقسماط ونعم الخليط
نبشر البطاطس بالمبشرة ونضيفها للخليط ونفلبه باليد
نضيف البيض واحدة واحدة ونخلط ونسيت اصور الخطوة دى
نصبع الكفتة مع بل ايدينا بالزيت وممكن نعملها كور حسب رعبتك
ندخلها الثلاجة نصف ساعة او ممكن حفظها بالفريزر مع وضع بلاستك بين طبقات الكفتة حتى لا تلتصق ونحفظها لحين استعمالها
وتقلى في زيت غزير ساخن ثم نهدى النار بتنفش وتكون هشة
شوفوا شكلها حلو وريحتها جميلة اوى ومحببة للكل
تقدم مع بطاطس بيورية او ساندوتشات او مع ارز بسماتى اصفر بالكركم
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
ارجو الدعاء لى بالشفاء وان يحقق الله لى ما اتمنى واياكم يا رب
كوب بقسماط ناعم
بطاطساية كبيرة
بصلة
3بيض
بقدونس
4فصوص ثوم
ملح وفلفل
بهارات
زنجبيل بودر
عصرة ليمونة
الطريقة
نفرم البصل والثوم والبقدونس معا بالكبة ثم نضيف الفراخ وعصرة الليمون والملح والتوابل ونضرب ثم البقسماط ونعم الخليط
نبشر البطاطس بالمبشرة ونضيفها للخليط ونفلبه باليد
نضيف البيض واحدة واحدة ونخلط ونسيت اصور الخطوة دى
نصبع الكفتة مع بل ايدينا بالزيت وممكن نعملها كور حسب رعبتك
ندخلها الثلاجة نصف ساعة او ممكن حفظها بالفريزر مع وضع بلاستك بين طبقات الكفتة حتى لا تلتصق ونحفظها لحين استعمالها
وتقلى في زيت غزير ساخن ثم نهدى النار بتنفش وتكون هشة
شوفوا شكلها حلو وريحتها جميلة اوى ومحببة للكل
تقدم مع بطاطس بيورية او ساندوتشات او مع ارز بسماتى اصفر بالكركم
اتمنى تكون وصفتنا اليوم عجبتكم
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
ارجو الدعاء لى بالشفاء وان يحقق الله لى ما اتمنى واياكم يا رب
0 التعليقات:
إرسال تعليق