بيتفور
المقادير
نصف كيلو زبدة
200جم سكر بودرة(كوب)
3الى4بيضة حسب الحجم
فانيليا
650جم دقيق 4.5كوب
2معلقة كاكاو
الطريقة
نضرب السكر مع الذبدة كويس
نضيف البيض واحدة واحدة
والفانيليا ثم نضيف الدقيق واحدة واحدة وكله بالعجان
لحد ما نحصل على عجينة متماسكة وطريه ومش بتلزق باليد لو احتاجت رشة دقيق اديها ومتكتريش
وضعيها بالثلاجة نصف ساعة واشتغل بها على طول بعد ذلك
نشكل البيتفور بالبلبلة وكيس الحلوانى
ممكن ناخد نصف الكمية ونلونها بالكاكاو
او بمكنة البيتفور ونعمل اشكال وممكن نضيف الوان طعام على جزء كما بالشكل
ونخبز في فرن هادى 180درجة ولما يبرد يزوق بالمربى ثم بجوز هند
او شيكولاتة سايحة بيضا او غامقة او شيكولاتة فارمسيلى غامقة او الوان او سودانى مفروم او اى مكسرات
لا تنسونا من دعواتكم
0 التعليقات:
إرسال تعليق