المقادير
لفة جلاش
مكسرات وسودانى
جوز هند
زبيب
سكر
سمن
قطر او سيرب
مقادير السيرب
2كوب ماء
1.5كوب سكر
فانيليا وعود قرفة حسب الرغبة
عصير نصف ليمونة
الطريقة
نضع السيرب على النار الماء والسكر والقرفة والفانيليا
ولما تغلى نوطى النار ونضيف الليمون ونتركها 5 الى 10دقائق ونطفى
نعمل الجلاش نطلعه من الفريزر قبلها بساعة او اتنين يفك ونحضر الحشوة نفرم السودانى والمكسرات نصف فرمة
ونضيف السكر والزبيب وجوز الهند ومعلقتين سمن ونقلب
نفرد ورقة الجلاش على صينية ونتنيها نصين ونقسمها من المنتصف ونلمعها بفرشاة سمن سايح
ثم نضع الحشة معلقة بالمنتصف ونقفل عليها من الاجناب ثم نلف
وتدخل الفرن هادى مش حامى حتى تحمر من فوق وتحت
بالشكل دا
تسقى بالشراب البارد وهى سخنة وتنشل فورا حتى لا تنهرى وتحافظ على قوامها وقرمشتها
ويقدم بالف هنا
ايه رايكم لا تنسونا من دعواتكم
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
0 التعليقات:
إرسال تعليق