زنود الست سوارية
المقادير
1باكيت جلاش
ربع كوب زيت ذرة
نصف كوب ذبدة
2معلقة كبيرة دقيق
الشيرة او القطر او الشربات
الحشو
2كوب لبن
5معلقة كبيرة نشا
علبة قشطة نسلة او اى نوع
1معلقة كبيرة ماء ورد او فانيليا
للقلى
زيت ذرة
للتقديم
فستق او لوز او جوز هند
الطريقة
نعمل القشطة الحشو
نضع اللبن على النار ما عدا نصف كوب نذوب به النشا ونضعه على اللبن المغلىونقلب ونضيف القشطة وماء الورد ونقلب
ونضعها بطبق ونتركها تبرد تماما
لعمل الوصفة
نمزج الذبد مع الزيت ونضع قليل من الماء على الدقيق للصق الجلاش
نجهز الجلاش بالطريقة الموضحة بالصورة
ندهن كل ورقة بخليط السمن
ونقطعها ست اعمدة وناخد كل اتنين متعامدين مع بعض بالشكل دا
وتحشى بالقشطة
ونلف الاطراف الداخلية الاول على بعض ثم نلف رول على فوق ونلصق اخر الطرف بخليط الدقيق
يقلى بالزيت
وينزل بالشيرة وتجمل الاطراف في النهاية بالفسدق وهنا جملته باللوز المطحون وجوز الهند
ويقدم طبق زنود الست سوارية بالف هنا
المقادير
1باكيت جلاش
ربع كوب زيت ذرة
نصف كوب ذبدة
2معلقة كبيرة دقيق
الشيرة او القطر او الشربات
الحشو
2كوب لبن
5معلقة كبيرة نشا
علبة قشطة نسلة او اى نوع
1معلقة كبيرة ماء ورد او فانيليا
للقلى
زيت ذرة
للتقديم
فستق او لوز او جوز هند
الطريقة
نعمل القشطة الحشو
نضع اللبن على النار ما عدا نصف كوب نذوب به النشا ونضعه على اللبن المغلىونقلب ونضيف القشطة وماء الورد ونقلب
ونضعها بطبق ونتركها تبرد تماما
لعمل الوصفة
نمزج الذبد مع الزيت ونضع قليل من الماء على الدقيق للصق الجلاش
نجهز الجلاش بالطريقة الموضحة بالصورة
ندهن كل ورقة بخليط السمن
ونقطعها ست اعمدة وناخد كل اتنين متعامدين مع بعض بالشكل دا
وتحشى بالقشطة
ونلف الاطراف الداخلية الاول على بعض ثم نلف رول على فوق ونلصق اخر الطرف بخليط الدقيق
يقلى بالزيت
وينزل بالشيرة وتجمل الاطراف في النهاية بالفسدق وهنا جملته باللوز المطحون وجوز الهند
ويقدم طبق زنود الست سوارية بالف هنا