ارز بالخلطة
المقادير
2كوب ارز او حسب افراد الاسرة
بصلة
كبدة
لوز وزبيب او اى مكسرات تفضلى
ملح وفلفل
2معلقة سكر
ثوم وبصلة للكبدة وفلفل اخضر
الطريقة
نشوح بصلة وثوم ونضيف الكبدة ونضع عليها ماء وفلفل اخضروملح وفلفل ونتركها تستوى
نحمر بصلة ونضيف الماء 1كوب وملح
ونضع 2معلقة السكر باناء على النار حتى يصير ذهبى اللون ونضيف عليه كوب الماء الاخر وتغلى غلوة ونضيفها لاناء الارز
ونقلب معا ثم نغسل الارز ونضيفة للاناء ونقلب ونتركها تستوى ونوطى النار حتى يكتمل السواء
نحمر زبيب في معلقة سمن وننشلة في طبق ونحمر اللوز ونضعة بالطبق نسقى الارز بالسمن ومعلقة اخرى عشان يكون غير ملزق
نغرف الارز بطبق التقديم وعليه الكبدة ثم نجملها باللوز والزبيب ويقدم