طاجن سبيط وكابوريا بالفرن
المقادير
نصف كيلو سبيط
كابوريا طازة او عصيات الكابوريا
بلصة كبيرة
ثوم
بقدونس وكرافس
طماطم مقطعة
فلفل اخضر
ملح وكمون وفلفل
الطريقة
نقطع البصل جوليان وكذلك الطماطم والفلفل ونضع البصل على النار مع زيت ذرة ونشوحه شوية ونضيف السبيط والكابوريا ونقلب شوية يطلع ماؤه ويشربها ونضيف الطماطم والفلفل الاخضر والخضرة والثوم ونقلب ونتبل ونتركه شوية يتسبك حبه ونضيف ماء ونقلب يغلى غلوة ونطفى
دى عصيات الكابوريا بنجبها من كارفور او فتح الله او اى سوبر ماركت ويقطع
ونقطع السبيط نشيل العين ونشطف ونقطع وطبعا بنجيب السبيط متنظف من السوق او تشيلى كيس الحبر برفق وتشطفى فورا تحت الماء
نغرف خليط السبيط والكابوريا بطواجن الفرن الصغيرة كل فرد واحد او بطاجن واحد كبير حسب رغبتك وندخله الفرن ونضعه بالرف الوسط ونشغل عليه فوق وتحت حتى يتسبك كويس وياخد وش احمر
ويقدم مع ارز الصيادية وبالف هنا
لا حول ولا قوة الا بالله
اللهم اعنى على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك
المقادير
نصف كيلو سبيط
كابوريا طازة او عصيات الكابوريا
بلصة كبيرة
ثوم
بقدونس وكرافس
طماطم مقطعة
فلفل اخضر
ملح وكمون وفلفل
الطريقة
نقطع البصل جوليان وكذلك الطماطم والفلفل ونضع البصل على النار مع زيت ذرة ونشوحه شوية ونضيف السبيط والكابوريا ونقلب شوية يطلع ماؤه ويشربها ونضيف الطماطم والفلفل الاخضر والخضرة والثوم ونقلب ونتبل ونتركه شوية يتسبك حبه ونضيف ماء ونقلب يغلى غلوة ونطفى
دى عصيات الكابوريا بنجبها من كارفور او فتح الله او اى سوبر ماركت ويقطع
ونقطع السبيط نشيل العين ونشطف ونقطع وطبعا بنجيب السبيط متنظف من السوق او تشيلى كيس الحبر برفق وتشطفى فورا تحت الماء
نغرف خليط السبيط والكابوريا بطواجن الفرن الصغيرة كل فرد واحد او بطاجن واحد كبير حسب رغبتك وندخله الفرن ونضعه بالرف الوسط ونشغل عليه فوق وتحت حتى يتسبك كويس وياخد وش احمر
ويقدم مع ارز الصيادية وبالف هنا
لا حول ولا قوة الا بالله
اللهم اعنى على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك
0 التعليقات:
إرسال تعليق