المقادير
مقادير اسبونش فانيليا
كوب سكر
3/4 1 كوب دقيق
6بيضة
فانيليا
معلقة كبيرة محسن كيك جيل
معلقة صغيرة بيكنج بودر
ربع كوب ماء
مقادير اسبونش الشيكولاتة
نفس المقادير السابقة ولكن نستبدل ربع كوب دقيق بربع كوب كاكاو
للتزيين
كريم شانتية
كريز
شيكولاتة جناش
مربى فراولة
الطريقة
نضرب البيض بالسكر بالفانيليا بالمحسن لمدة 8او 10ق
ثم نضيف المكونات الجافة( الدقيق بذرة الملح والمبودر )
بالتدريج بالمعلقة مع ربع كوب الماء واحدة واحدة حتى الانتهاء من المقدار
يصب الخليط بصينية مدهونة ومرشوشة دقيق ومبطنة بورق زبدة زتدخل الفرن 180درجة لمدة 35ق
تقلب على رف سلك وتترك تبرد
ونعمل كيك الشيكولاتة بنفس الطريقة
نقسم كل كيك اتنين ونقسم كل جزء ثاث اقسام باطباق احجام مختلفة
كما بالشكل
ونلزق جزء كيك الابيض مع كيك الشيكولاتة نلزقهم معا بالمربى المخففة كما بالشكل
ويكون عندنا الكيك بالشكل دا ابيض بنى ابيض بنى ابيض والعكس بالدور الثانى
نضعهم على بعض ونعمل الدورين الاخريين ونضع الكل على بعضه
نضع كريم شانتية على كل الكيك والاطراف ونعمل وردات على الاطراف وننزل بالمنتصف بالجناش
وطبعا الدريكوريشن النهائى متروك لزوقك جمليه كما تحبى
ويجمل بوحدات الكريز واى مكسرات بالمنتصف مثل اللوز
ويقدم تورتة الشيكولاتة اخيرا عملتها
اللهم اعنا على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك
بارك لى باولادى واجعلهم بارين بى وبابوهم يا رب
0 التعليقات:
إرسال تعليق