ممبار
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل والليمون
2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع
لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم
حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء
بصله كبيره مقطعه ناعم
ممكن أضافة فلفل أخضر حار
ملح وفلفل اسمر وزنجبيل بودر
وكمون وبهارات وكسبرة ناشفة وبابريكا
زيت وسمن
الطريقة
وتقلب الخلطة كلها معا ويحشى الممبار بعد تقطيعه لاطوال مناسبة
ويسلق فى اناء به ماء يغلى اولا ونضيفه ونضيف فلفل اسمر وحبهان ولورى
وبعد ما يستوى نضيف الملح ونطفى
ويحمر الممبار بالزيت الساخن ويقدم بالف هنا وشوربته تقدم ايضا مع الليمون
سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اكبر ولا حول ولا قوة الا بالله