فطيرة جلاش بالفراولة
المقادير
علبه جلاش
فراولة
نشا
2كوب لبن
نصف كوب نشا
كريم شانتية للتزيين
سيرب عبارة عن
2كوب سكر وكوب ونصف ماء لما يغلوا نضيف نصف ليمونة
الطريقة
نحضر القشطة الكدابه اللبن بالنشا والسكر يقلب على البارد ونضعه على النار حتى يغلظ القوام ثم نتركه يبرد
نحضر الصينية بدهنها او وضع كيس حرارى بها او ورق زبدة وندهن ورقة الجلاش بالذبدة السايحة ونضعها بالصينية وورقة اخرى بالعكس وهكذا حتى نلف كل الصينية بالشكل دا
ونضع جزء من القشطة الكدابة (المهلبية)
ونرص وحدات الفراولة بالشكل دا
ثم ندهن 3ورقات من الجلاش ونضعهم واحدة واحدة ونطبقهم على فوق كما بالشكل
ثم نضع القشطة مرة اخرى والفراولة ثم 3ورقات جلاش
ودى الطبقة الثالثة من القشطة والفراولة
ثم 2ورقة من الجلاش ثم نقفل كل اطراف الجلاش الموجودة على اطراف الصينية من البداية ثم نعمل ورقة جلاش اخيرة نطبقها ونقصها مدورة على مقدار الصينية ونضعها هى الراقة الاخيرة بالشكل دا
نسقى الصينية بالزبدة السايحة حوالى نصف كوب
ثم نقطعها بالسكين بالشكل دا
وندخلها الفرن من تحت ثم تحت الشواية بالنهاية على درجة 250درجة ودا شكلها لما خرجت من الفرن روعة
نسقيها بالسيرب البارد
اثناء ما الصينية بالفرن عملنا باقى ورق الجلاش بالشكل دا ورقة جلاش تدهن بالذبدة ونتنيها بالطول ونلفها على يد معلقة خسب مدورة مثل القلم
وندككها واحنا بنخرجها من المعلقة عشان تعطى شكل السوستة ونلفها على شكل حرف c
وندهنها بالذبدة السايحة وندخلها الفرن وعند خروجها تسقى بالسيرب
ودا شكل اخير ورقة جلاش تدهن وتطبق اربعه وكل جزء يدهن بالذبدة ونضعها بقالب الكب كيك على شكل وردة بالشكل دا
وندخلها الفرن وعند خروجها تسقى بالسيرب وتجمل هذه الوردات بالكريم شانتية ووحدات الفراولة
ونجمل فطيرة الفراولة والقشطة الكدابة بالشكل دا وتقدم بالف هنا
ودى صورة من الداخل وشكل الفراولة روعة والفطيرة مورقة وهايلة
ايه رايكم جلاش على شكل وردة
اتمنى تكون عجبتكم لانها فعلا حلوة اوى
لا تنسونا من دعواتكم
2 التعليقات:
لالالا ما ينفعش كدة يا سوزي نتفرج على صور وبس ... ادينا العنوان علشان نيجي ندوق الحاجات الجميلة دي
تسلم ايدك وتسلمي يارب من كل شر
تسلمى يا فريزة الله يكرمك بعض ما عندكم يا جميل
إرسال تعليق