فراخ محشية بالكيس مع الخضراوات
المقادير
فرخةارز
بصلة وطماطم
ملح وفلفل
وكمون كسبرة ناشفة وسماء وبهارات وزنجبيل بودر
خل وزيت زيتون
خضراوات بسلة وجزر وبطاطس
كيس حرارى
2معلقة دقيق
الطريقة
نحمر الارز بالسمن ثم نضيف الماء ونتركه يستوى حتى يتشرب ونوطى عليه دقائق بسيطة ونطفى يعنى مش طايب للنهاية حتى يكمل سوا داخل الفرخة
نحضر الخضار ونتبلة ونضيف له بصله جوليان ونقلب
نفرم بصله مع طماطمايه وكل التوابل والزيت والخل
نتبل بها الفرخه من جوا وبره وتحت الجلد كويس
نقطع الكبد والقوانص ونتبلهم بنفس التتبيلة
ونجهز كل المكونات الارز والفرخة والكبد والقوانص
ونحشى الفرخة من تحت ومن رقبتها ونقفل بخله او عود الشواء بعد تصغيره
ونحضر الكيس الحرارى بوضع معلقتين دقيق به وتحريكه جيدا ثم وضع الخضار به
ثم وضع الفرخة المحشية
ونقفل الكيس بالسلكه الموجوده بالكيس ونضعها بصينية الفرن وتدخل الفرن على درجة حرارة 250من تحت وفوق
اذا الوش متحمرش جيدا ممكن تفتحى الكيس وتتركيه تحت الشواية حتى تحمر الفرخه كما تفضلى
وتقدم بالف هنا فرخة محشية بالكيس نقدمها على باقى الارز بعد اكتمال تسويتة ومع الخضار وبالف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق