فاهيتا اللحم
المقادير
كيلو لحمة حمراءفلية
2طماطم
2بصلة
فلفل اخضر والوان
ملح وفلفل
ربع معلقة من كل من كمون وزنجبيل بودر وشمر وكركم وقرفة
شطة حسب الرغبة
حبهان وورق لورى
زيت زيتون
ربع كوب خل
نصف كوب صلصة طماطم
معلقة دقيق او نشا
الطريقة
نضع زيت الزيتون فى طاسة سخنة ونشوح اللحمة المقطعة جوليان ومتبلة بكل التوابل
ونقلب اللحمة جيدا ونتركها حتى تشرب مائها
نشوح البصل فى نفس الطاسة مع اضافة زيت الزيتون
مع اضافة الفلفل
ونقلب ونتبل البصل بكل التوابل ايضا ونضيف اللحمة
ثم نضيف الطماطم المقطعة جوليان وربع كوب الخل
ونضيف نصف كوب الصلصة
ونقلب الجميع جيدا
اذا كانت اللحمة بتلو بتكون كدا استوت وتمام وجاهزة للاكل
اما لو كانت شمبرى بنضعها بصينية الفرن ونغطيها بورق الفويل
ونعمل بها ست فتحات لخروج الهواء وندخلها الفرن نصف ساعة
وتقدم بخبز الصاج وهو الرقاق بالمصرى مع مايونيز
بالطريقة دى
سندوتشات روعة
او مع ارز بالخلطة وشوربة لسان عصفور مغربى كما تفضلى
وبالف هنا
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
المقادير
كيلو لحمة حمراءفلية
2طماطم
2بصلة
فلفل اخضر والوان
ملح وفلفل
ربع معلقة من كل من كمون وزنجبيل بودر وشمر وكركم وقرفة
شطة حسب الرغبة
حبهان وورق لورى
زيت زيتون
ربع كوب خل
نصف كوب صلصة طماطم
معلقة دقيق او نشا
الطريقة
نضع زيت الزيتون فى طاسة سخنة ونشوح اللحمة المقطعة جوليان ومتبلة بكل التوابل
ونقلب اللحمة جيدا ونتركها حتى تشرب مائها
نشوح البصل فى نفس الطاسة مع اضافة زيت الزيتون
مع اضافة الفلفل
ونقلب ونتبل البصل بكل التوابل ايضا ونضيف اللحمة
ثم نضيف الطماطم المقطعة جوليان وربع كوب الخل
ونضيف نصف كوب الصلصة
ونقلب الجميع جيدا
اذا كانت اللحمة بتلو بتكون كدا استوت وتمام وجاهزة للاكل
اما لو كانت شمبرى بنضعها بصينية الفرن ونغطيها بورق الفويل
ونعمل بها ست فتحات لخروج الهواء وندخلها الفرن نصف ساعة
وتقدم بخبز الصاج وهو الرقاق بالمصرى مع مايونيز
بالطريقة دى
سندوتشات روعة
او مع ارز بالخلطة وشوربة لسان عصفور مغربى كما تفضلى
وبالف هنا
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
0 التعليقات:
إرسال تعليق