الأربعاء، 30 يناير 2013

التوست

المقادير
600جم دقيق
5معلقة صغيرة لبن
1.5معلقة صغيرة ملح
1.5معلقة صغيرة خميرة

معلقة كبيرة سكر
1.5معلقة زيت ذرة
380ميلى ماء(2كوب الا ثلث)
يفضل اضافة الماء بالتدريج حسب نوع الدقيق

الطريقة
نعجن الكل معا ونخدمها كويس
ونضعها باناء مدهون زيت وندهن وجهها ونغطيها بالبلاستيك ونتركها بمكان دافئ تخمر


هنا خمرت خلاص


نفردها على الرخامة ونجهز القالب مدهون زيت وفيه ورق زبدة او ورق الومنيوم


نفردها على قدر القالب


ونلفها رول ونضعها بالقالب ونضعها بمكان دافئ لتختمر


غطيتها ببلاستك بردة


هنا خمرت لحد الحافة

ندهن وجهها بلبن وبيض وشوية فانيليا

ونرش الوجه بالسمسم او حبة البركة



 وندخلها الفرن في الرف الوسط
وعلى نار متوسطة

 شكل التوست جميل وسهل بالبيت





لما يبرد تماما يقطع والباقى يحفظ بكيس بالثلاجة


وبالف هنا
الحمد لله وسبحان الله ولا اله الا الله والله اكبر ولا حول ولا قوة الا بالله
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites