ايه رايكم تورتة حكاية ولها حكاية ههههههههههه
المقادير
كيك السفن ابعلى طريقتى وخلاصة تجارب ناس كتير
والحقيقة احلى كيك عملته هش وخفيف وعالية جدا ماشاءالله يا ريت تجربوها
نشوف المقادير مع بعض
3كوب دقيق
2كوب سكر
4بيضة
فانيليا _كيس مبودر كله
ربع معلقة ملح
كوب سفن اب
كوب زيت
معلقة كبيرة بشر برتقال او ليمون انا هنا حطيت برتقال
الحشو
خلطة الكريم شانتية بالكريم كراميل
1كريم كراميل
1كيس كريم شانتية
2جبنة كيرى
كوب لبن
نصف كوب ماء
للتزيين كمبوت خوخ واناناس وكيوى وبرتقال
كريم شانتية وكريز
اول حاجة نشغل الفرن على 180 درجة وندهن الصينية بالسمن
ونرشها بالدقيق
ونضع فيها ورقة ذبدة بالقاع فقط وليس الاجناب
ثم نضيف الزيت والسفن وبشر البرتقال
ونضرب
ونضيف خليط الدقيقوالملح والمبودر بعد خلطهم معا جيدا ونضرب على سرعة بطيئة
ونضعه بالشكل دا
حبيت العب شويه بالخله الطويلة برسم اشكال للاستمتاع فقط هههههههه
على درجة 180 درجة ونقفل شباك المطبخ عشان مندخلش اى هواء واحنا مخرجين الكيك
وبيخرج بالشكل دا
نطفى عليها الفرن ونتركها بالفرن 5دقائق
وبعدين نخرجها ونتركها بالصينية 10دقائق لانها بتكون هشة اوىلو قلبناها وهى سخنة هتهبط
وبعدين قلبتها
عايزين نقسمها تلاتة نضع خلة ونعلم العلامات ونقطع بسكينة مشرشرة
ونضع خلطة الكريم شانتية بالكريم كراميل
وجملته بالنهاية بالكريزوتقدم تورتتنا بالف هنا
ووضعت تمثال صغير لبنت جميلة ايه رايكم
منظر لها من الداخل خطيرة جربوها على ضمانتى
اتفضلم معانا
متنسوش الرد عايزة تعليقاتكم وتقيمكم للموضوع
8 التعليقات:
تسلم ايدك واضح من شكلها انها حلوة اوى بس فكرة السفن ده جديدة
لا مش جديدة موجودة من زمان ومجربةوكنا كمان بنعملوا بالشويبس
سلمت الانامل حبيبتى رووووووووووووووووعة بجد
تسلمى يا دمعة حنين الف شكر
تسلم ايدك
شكلها روووعه واكيد طعمها خيااال
بس من فضلك ابقي اكتبي كام باكو فانيلا بتحطي
وشكرا
very nice and i will try to do it ISA
واو تسلم ايدك هجربها لحماتى جيه بكره على ضمنتك
الفانيليا ورقتين او ثلاثة فقط واذا كانت عندك كمية كبيرة بودر حطى من نصف المعلقة الصغيرة حتى ثلاثة ارباع المعلقة واشكركم جميعا واتمنى تكونوا جربتوها وعجبتكم
إرسال تعليق