تشيز كيك
المقادير
بسكويت شاى
3صوابع زبدة
مقدار الحشوة
300جم جبنة كيرى سائلة او جبن كريمى بدون ملح
نصف كوب لبن
نصف كوب سكر
علبة كريمة صغيرة
نصف كوب كريم شانتة بودر او 2كيس دريم ويب
2علبة جيلى صغيرة اناناس
فاكهة وعندنا اليوم موز
الطريقة
نفرم البسكويت بالكبة ونضيف عليه الزبدة بعد تسيحها وتكون باردة مش سخنة ونضرب
وبيكون بالشكل دا
نضع البسكويت بصينية التشيز كيك او اى صينية صغيرة ونضع بها كيس حرارى بيكون سهل اخراجها فى النهاية
ونساوى البسكويت بالصينية وندخلها الفرن لمدة 10ق فقط
ونحضر الحشوة ونضرب الجبن مع الكريمة واللبن والسكر والكريم شانتية وممكن بشر ليمون ونذوب كيس واحد جيلى فى قليل من الماء ونضيفه للخليط ونضرب
والصينية خرجت من الفرن ونتركها تبرد تماما
ثم نضيف عليها الكريمة وندخلها الثلاجة ساعتين تلاتة حتى تجمد هذه الطبقة
ثم نقطع عليها موز او فراولة
ونجهز الجيلى بكوب واحد من الماء المغلى ونضيف الجيلى ونقلب ونطفى ونتركها تبرد تماما ثم نضيفها على تشيز كيك وندخلها الثلاجة مرة اخرى لمدة ساعة وتقدم
وهنا لما جمدت تمام وتقدم
ويقدم بالف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق