تورتة الخطوبة
المقادير
مقادير الكيك الاسفنجى الاسبونش كيك
هنعمل تورتة دورين
هنشترى دقيق الاسبونش 1كيلو لصينية28
نصف كيلو لصينية 24
7بيضة لكل نصف كيلو
فانيليا ورقتين لكل نصف كيلو
4معالق ماء لكل نصف كيلو
عجينة سكر اشتريها جاهزة من محل الحلوانى توفير للوقت والجهد
الطريقة
نضرب البيض والفانيليا لمدة 5دقائق حتى يبيض اللون ويتضاعف الحجم
نضيف دقيق الاسبونش واحدة واحدة حتى الانتهاء من المقدار مع التناوب مع الماء4معالق كما ذكرنا
ونخبز الكيك كما هو معروف وذكرنا من قبل
يخبز في فرن 180 لمدة نصف ساعة لا يفتح عليه ونختبرة بخلة
نفتح كل كيك ونقسمه ثلاث طبقات ويسقى بالسيرب او شراب الكمبوت ونضع عليه كريم شانتية هنا لونتة روز مثل فستان العروس
وجملته بقطع خوخ كمبوت نفرد عجينة السكر بالنشا افضل وليس بالزيت عشان ميتغيرش طعمه
نضعه على الكيك ونساوية كويس
ونقص الزيادات
كدا نكون ظبطنا الدور الاول نضعه بالثلاجة عشان متسحش ونشتغل بنفس الطريقة في كيك الدور الثانى
نضع الكيك بالثلاجة وممكن الفريزر كمان نشكل الوردات نأخذ جزء من عجينة السكر ونلونة باللون الاحمر بسيط بحيث الحصول على اللون الروز بنعمل 7 دوائر واحيانا 8 للوردات الكبيرة بالشكل دا ونلف اول ورقة كما بالشكل ثم نلزق باقى الدوائر معها للحصول على الوردة وممكن نلزق بكريم شانتية بسيط بينهم
نضع الوردات على التورتة
بحيث تشكل بوكية على جنب التورتة وبكريم شانتية نرسم اشكال ونكتب اسم العروسة والعريس والف مبروك للعروسين
نعمل شريط روز من عجينة السكر ونلف به التورتة من اسفل وبفصوص اللولى نزينها
ايه رايكم شكلنا تورتة الدور الثانى وكتبنا عليه
وحضرنا تورتة الدور الاول وعملنا بوكية ورد على جنب وفيونكة من الجانب الاخر وبفصوص اللولى
طبعا عشان ننتقل بها من مكان لمكان العروس وخصوصا لو في بلد اخر يفضل وضع كل تورتة بعلبة منفصلة عشان نحافظ عليها سليمة وفى الحفل نضع الاثنين فوق بعض وتقدم
ايه رايكم الف مبروك للعروسين دعاء واحمد وتمنياتنا لهم بحياة سعيدة وخطوبة سعيدة وعقبال الفرح
اتمنى الكل يترك تعليقه ويبارك للعروسين ويتمنى لهم حياة سعيدة وعقبال كل البنات يا رب
ايه رايكم هدية حلوة للعروسة ولا لأ هعرف من تعليقاتكم
استغفر الله العظيم الحى القيوم واتوب اليه
المقادير
مقادير الكيك الاسفنجى الاسبونش كيك
هنعمل تورتة دورين
هنشترى دقيق الاسبونش 1كيلو لصينية28
نصف كيلو لصينية 24
7بيضة لكل نصف كيلو
فانيليا ورقتين لكل نصف كيلو
4معالق ماء لكل نصف كيلو
عجينة سكر اشتريها جاهزة من محل الحلوانى توفير للوقت والجهد
الطريقة
نضرب البيض والفانيليا لمدة 5دقائق حتى يبيض اللون ويتضاعف الحجم
نضيف دقيق الاسبونش واحدة واحدة حتى الانتهاء من المقدار مع التناوب مع الماء4معالق كما ذكرنا
ونخبز الكيك كما هو معروف وذكرنا من قبل
يخبز في فرن 180 لمدة نصف ساعة لا يفتح عليه ونختبرة بخلة
نفتح كل كيك ونقسمه ثلاث طبقات ويسقى بالسيرب او شراب الكمبوت ونضع عليه كريم شانتية هنا لونتة روز مثل فستان العروس
وجملته بقطع خوخ كمبوت نفرد عجينة السكر بالنشا افضل وليس بالزيت عشان ميتغيرش طعمه
نضعه على الكيك ونساوية كويس
ونقص الزيادات
كدا نكون ظبطنا الدور الاول نضعه بالثلاجة عشان متسحش ونشتغل بنفس الطريقة في كيك الدور الثانى
نضع الكيك بالثلاجة وممكن الفريزر كمان نشكل الوردات نأخذ جزء من عجينة السكر ونلونة باللون الاحمر بسيط بحيث الحصول على اللون الروز بنعمل 7 دوائر واحيانا 8 للوردات الكبيرة بالشكل دا ونلف اول ورقة كما بالشكل ثم نلزق باقى الدوائر معها للحصول على الوردة وممكن نلزق بكريم شانتية بسيط بينهم
نضع الوردات على التورتة
بحيث تشكل بوكية على جنب التورتة وبكريم شانتية نرسم اشكال ونكتب اسم العروسة والعريس والف مبروك للعروسين
نعمل شريط روز من عجينة السكر ونلف به التورتة من اسفل وبفصوص اللولى نزينها
ايه رايكم شكلنا تورتة الدور الثانى وكتبنا عليه
وحضرنا تورتة الدور الاول وعملنا بوكية ورد على جنب وفيونكة من الجانب الاخر وبفصوص اللولى
طبعا عشان ننتقل بها من مكان لمكان العروس وخصوصا لو في بلد اخر يفضل وضع كل تورتة بعلبة منفصلة عشان نحافظ عليها سليمة وفى الحفل نضع الاثنين فوق بعض وتقدم
ايه رايكم الف مبروك للعروسين دعاء واحمد وتمنياتنا لهم بحياة سعيدة وخطوبة سعيدة وعقبال الفرح
اتمنى الكل يترك تعليقه ويبارك للعروسين ويتمنى لهم حياة سعيدة وعقبال كل البنات يا رب
ايه رايكم هدية حلوة للعروسة ولا لأ هعرف من تعليقاتكم
استغفر الله العظيم الحى القيوم واتوب اليه
0 التعليقات:
إرسال تعليق