المقادير
نصف كيلو غلة للبليلة
كيلو لبن
علبه كريمة لبانى بحجم علبة الزبادى
سكر حسب الرغبة
فانيليا
مكسرات لوز وجوز هند وزبيب
الطريقة
نغسل الغلة جيدا حتى خمس مرات بعد تنظيفها من اى شوائب
ونضعها باناء على النار ونغمرها بالماء ونتركها تغلى اول غلوة
ونسكب الماء بحرص بوضع مصفاة حتى لا تنزلق الغلة بالجوض ونضع ماء جديد ونضعها على النار تانى
ونغطى الاناء وذلك للقضاء على اى كيماويات بالغلة وضعت بها لحفظها وللحفاظ على صحة اسرتنا
دا شكل الغلة لل ميعرفش
نضعها على النار
هنا البليلة استوت
نضيف اللبن والسكر والفانيليا واى منكهات مثل القرفة
نضيف الكريمة اللبانى وممكن بدون بس بتعطى تست كويس
ودا شكل البليلة بعد ما غلت غلوتين بالاضافات الاخيرة نطفى النار
تقدم البليلة غذاء مفيد ومغذى للصغار والكبار
وممكن نضيف مكسرات ودا اختيارى طبعا
وبالف هنا
طبعا الكل بيعرف يعملها بس حبيت اكتبها للبنات الصغيرين ال حابين يتعلموها مثل بناتى ولكل بنات في الدنيا وياريت اشوف تعليقاتكم بالموقع ودعمكم لى استمر ام لا وسيظل هذا ميراث لكم ادعوا الله ان يؤجرنا على ذلك ولا ابتغى من وراؤه غير رضاه
الحمد لله
0 التعليقات:
إرسال تعليق