فراخ محشية ارز بالكبد والقوانص
المقادير
فرخة
ارز
كبد وقوانص
بصلة
مستردة
ملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب
خل وزيت زيتون وصويا صوص
كيس حرارى
2معلقة دقيق
الطريقة
ننظف الفرخة جيدا كالمعتاد
نفرم بصلة ونتبلها وعليها الصويا صوص ومعلقتين خل وزيت زيتون والمستردة
وندعك بهم الفرخة من برة وجوا وتحت الجلد
ونتركها بالثلاجة ونحمر الارز على حسب راحتك الكمية لاننا هنحشى الفرخة والباقى بنتركة يوضع تحت الطبق التقديم
نحمر الارز بالسمن جيدا حتى يحصل على اللون البنى ونضع الماء والملح ونتركة يستوى واول ما يتشرب نتركه دقائق بسيطة ونطفى يعنى نصف سوا
نبشر بصلة ونضعها على النار تتشوح بمعلقتين سمن وننزل عليها بالكبد والقوانص المقطعة صغير ونتبلها ونقلب لغاية ما تشرب ماؤها ونطفى
ناخذ معلقتين ارز مستوى ونضع عليهم الكبد ونحشى الفرخة من بطنها ورقبتها وتحت الجلد بدون ما يتهرى ونقفل بطن وزور الفرخة بالخلة
نحضر الكيس الحرارى ونضع به معلقتين الدقيق نقلبهم به ونضع الفرخة ونقفل الكيس ونضعه بصينية الفرن ونخرم الكيس اربع خمس خروم من فوق
ونضع ماء بالصينية وندخلها الفرن من تحت ونشغل الفرن على درجة حرارة 200 من فوق وتحت
حتى تحمر تماما بتاخد حوالى من ساعة الى ساعة ونصف
وتقدم
0 التعليقات:
إرسال تعليق