سينابون الطريقة الاصلية
المقادير
1كيلو دقيق طبعا ممكن تقللى الكمية براحتك
20جم خميرة
40جم سكر
5جم محسن خبز
40جم لبن بودرة
40جم زبدة
10جم ملح
ماء للعجن حسب ما ياخد معاك
الحشو
ذبدة
سكر
قرفة
مكسرات او بدون اختيارى يعنى
موز ودا اختيارى عملته المرادى حلو اوى
الطريقة
نقلب المكونات الجافة معا
ونضعها بالعجان ونضيف الذبدةقطعة قطعة ثم الماء ويعجن وممكن يعجن باليد طبعا
ونعجنها مده طويلة بيكون افضل
ونكورها ونضعها بكيس مدهون زيت خفيف ونضعها بالثلاجة 8ساعات ودا سر نجاحها
نفرد العجينة على الدقيق
ونسيح ذبدة وندهن بالفرشة كويس
ونرش سكر بنى او ابيض الاساس بنى
ونرش القرفة
ونلف او نزود من عندنا ونضع موز طعمه حلو اوى
ونلف ونقطع على مسافة 1سم
ندهن الصينية ونرشها بالدقيق ونرص عليها السينابون
ونتركة يخمر ساعة وندخله الفرن
هنا اضفت مكسرات مع الموز والحشوة
ونقطع
وممكن نرش سمسم على الوجه
اختيارى
هنا خمرت خلاص ندخلها الفرن هتخمر اكتر وتتضاعف وتكون هشة
شايفين جمالها
طبعا ممكن تقدم كدا بالف هنا او تجمل بصوص الشيكولاتة او الكراميل او حليب مكثف ومحلى حسب اختيارك وزوقك وبالف هنا
طريقة صوص الكراميل باللينكhttp://2gmltabk.blogspot.com/2014/02/blog-post_21.html
اللهم ارحمنا واسترنا فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
0 التعليقات:
إرسال تعليق