الاثنين، 3 مارس 2014

مهلبية الكراميل اللذيذة


مهلبية الكراميل
المقادير
اولا مقاديرالكراميل
كوب سكر
ربع كوب ماء
مقاديرالمهلبية
2كوب لبن
نصف كوب بودر كريم شانتية
6معالق نشا
نصف كوب ماء
معلقة قشطة او كريمة لبانى اختيارى
الطريقة
نضع السكر والماء على النار دون تقليب بالملعقة



ونتركه يغلى ونحرك الاناء فقط بدون معلقة اللون هنا لسه فاتح نتركه شوية كمان



حتى نحصل على لون الكراميل الدهبى الغامق شوية كما بالشكل



نضيف اللبن واحنا مهديين النار ونقلب حتى يغلى ويدوب كل السكر



نكون مدوبين النشا وبودرة الكريم شانتية فى نصف كوب ماء جيدا



نضيف خليط النشا على خليط الكراميل


ونضيف معلقة القشطة ونقلب حتى الحصول على القوام المظبوط ونطفى النار





ونتركها تهدأ 3دقائق مش كتيرمع التقليب ونغرفها فى الكاسات وتجمل باى شئ او كما هى



انا جملتها بصوص الجناش رسمت خطوط






وبالف هنا
طعمه لذيذ لكل محبى وعشاق الكراميل
لا تنسونا من دعواتكم
اللهم اهدى ابنائى وارزقنى برهم يا رب
وارزقنى شهادة عند الموت

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites