الخميس، 14 مارس 2013

البكاكين الفلاحى على طريقتى


المقادير
1كيلو دقيق
2معلقة خميرة فورية
3معلقة كبيرة سمسم
2معلقة كبيرة سكر

2رشة ملح
كيلو لبن رايب في برام ( طريقته بالتفصيل بالموقع هنا)
http://2gmltabk.blogspot.com/2013/03/blog-post_14.html
1/3كوب سمن
قليل من الماء اذا احتاج للعجن

الطريقة
نقلب المكونات الجافة معا
نضيف السمن وبرام القشطة واللبن ونعجن واذا احتاج ماء بيحتاج شوية عشان متكونش عجينة ناشفة





ونعجنها كويس ونلما كورة ونضعها ببولة نظيفة ونغطيها بكيس نايلون استرتش وتوضع بمكان دافى وتغطى بقماشة


وتترك تخمر ساعة ثم تقطع كور بحجم البيضة
بعد ما خمر


وتفرد

وتوضع على مناديل كلينكس وتكرر العملية ويوضع فوق بعضه على مناديل حتى الانتهاء من الكمية



نشغل الفرن من تحت وفوق معا ونقلب البكاكين على صينية اخرى عشان نخبز ال بططناه الاول هيكون خمر الاول نضع رف البوتجاز بالمنتصف ونخبز العيش هيقب ويكون شكله وريحته بالبيت حلو اوى وهتعجب الكبار والصغار



اول اتنين طالعوا واووووووووووو وامشاء الله حاجة تفتح النفس


 شكله من الداخل


ومن تحت قعره متحنى اذاى

نحضر صينية ونضع بها قماشة نظيفة ونطلع البكاكين من الفرن عليها ونوقفهم بجوار بعض ثم فوق بعض ونغطى بالقماشة عشان مينشفش وبالف هنا مع العسل الاسود بالطحينة والعسل النحل والجبن والمش والكريمة بالمربى او سندوتشات للمدرسة
احتفظى بالباقى بكيس داخل الفريزر كلما احتاجتى تسخنيه بالفرن وبالف هنا


اتمنى الوصفة تكون عجبتلكم
الحمد لله
 

4 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites