الاثنين، 3 فبراير 2014

بلح الشام

 
بلح الشام
بطريقة الشيف محمود عطية روعة بجد الله يكرمك يا شيف
المقادير
ربع كيلو دقيق مخصوص للحلويات


رشة ملح صغيرة
250مل ماء او ربع كيلو
معلقة كبيرة زيت
2بيضة +2اصفر بيض
م.ص سكر
2فانيليا
معلقة  كبيرة نشا
الشربات او القطر
كيلو سكر +نصف كيلو ماء
2معلقة عسل جلوكوز  او ممكن الاستغناء
عصرة نصف ليمونه وعود قرفة وفانيليا
الطريقة
الماء والزيت والسكر على النار اول ما يغلى نضع المكونات الجافة الدقيق والملح والنشاونقلب فورا بمعلقة خشب حتى تصير كتلة واحدة نطفى النار ونترك العجين يبرد او نضعها فورا بالعجان ونشغل الكف  ليبردها ثم نضع البيض والفانيليا ونضع العجين بكيس الحلوانى  وننزل في زيت بارد غزير حتى الانتهاء من الكمية او تمتلئ الصينية ثم نشعل النار نجده يبدأ يرتفع وينفش
 

نطلع بلح الشام في مصفاة والحقيقة مش شارب زيت نهائى  وتحفة مقرمش من بره وطرى من جوا


طبعا نكون مجهزين الشربات او القطر من بداية العمل او قبلها عشان يكون بارد وننزل بكل الكمية به ونقلبه ونرص بطبق التقديم
جميل اوى وذى الجاهز تسلم شيف محمود عطية 



سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites