الاثنين، 1 أبريل 2013

تورتة نصف فواكة ونصف شيكولاتة جناش


تورتة نصف فواكة ونصف شيكولاتة جناش

مقادير الاسبونش كيك

1.75 كوب دقيق
1.25 كوب سكر
6بيضة
فانيليا

معلقة صغيرة مبودر كيك شيف
معلقة كبيرة محسن جيل
ربع كوب ماء 50م
ذرة ملح

للتزيين

كريم شانتة
فواكة استعملت خوخ كمبوت وفراولة
مقادير الجناش
كوب كريمة لبانى فرش 200جم
كوب شيكولاتة خام مقطعة 200جم
2معلقة سكر بودرة

الطريقة

نضرب البيض بالسكروالفانيليا والمحسن  حتى يبيض القوام ويتضاعف الحجم لمدة 5دقائق
نضيف خليط المكونات الجافة (الدقيق والمبودر كيك شيف وذرة ملح) بالمعلقة واحدة واحدة لنحافظ على قوام البيض ونضيف الماء معه بالتناوب
ونصب الخليط بصينية مبطنه بالسمن والدقيق وورق الذبدة من القاع فقط ويبطن بالسمن والدقيق ايضا حتى لو الصينية تيفال
وتدخل الفرن المشغل مسبقا من بداية العمل على درجة180درجة في الرف الوسط ومنفتحش عليها لمدة 30دقيقة  ثم نختبرها
نترك الكيك يبرد تماما على رف سلك مفرغ ثم نقسمها اتنين او تلاتة حسب الرغبة وتسقى بالقطر او شراب الكمبوت والكريم شانتية وقطع الفاكهة ثم نجلس من الجناب وفوق بالكريم شانتية


نضيف شيكولاتة سايحة على جزء من الكريم شانتية ونقسم به التورتة نصفين ومن الجناب


نجهز شرائط من ورق الترامسفير ونضع عليها شيكولاتة سايحة على حمام مائى بدون اضافة اى شئ عليها ونلف حول التورتة حتى الانتهاء من تزيين التورتة نشيل الشرائط وتظل الشيكولاتة حول التورتة


نحضر الشيكولاتة الجناش
نغلى الكريمة ونطفى ونضيف الشيكولاتة ونقلب حتى تسيح ونضيف السكر ونقلب ونتركها تبرد
نصب الشيكولاتة الجناش في نصف  التورتة المحدد بكريم شانتية بالشيكولاتة



نصف الفواكة الخوخ والفراولة الانصاف في النصف الاخر


وتوضع بالثلاجة او الفريزر اذا مستعجلة


 وتقدم بالف هنا

اذا عجبتكم لا تنسونا من دعواتكم

منظر من الداخل هشة وخفيفة وجميلة


الحمد لله حتى يرضى وكما يليق بجلالة

2 التعليقات:

اذا كنتى تريدين التميز بطبخ الحلويات فى منزلك قومى بزياره موقعنا لتتعرفى على طريقة عمل بلح الشام عبر موقع باتيه وانتريه بطريقة سهله
http://www.pntre.com/how-amel-balah-alsham/

تسلم.ايدك.روعه.وشكرا.بالتوفيق..الله.المستعان

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites