الجمعة، 15 يونيو 2012

فاهيتا الدجاج




فاهيتا الدجاج



فاهيتا الدجاج مع ارز بالكارى


المقادير


صدور فراخ بانيه
حوالى نصف كيلو
2بصلة مقطعة جوانح او جوليان
2طماطم مقطعة جوليان بدون بذر
ملح فلفل اسود
نصف معلقة  صغيرة كمون ونصف معلقة صغيرة كسبرة ناشفة
نصف معلقة  صغيرة زنجبيل بودر

معلقة صغيرة بهارات
نصف معلقة صغيرة شمر
ربع كوب صويا صوص  او خل
عصير ليمونة كبيرة مع بشر القشر
زيت زيتون
فلفل اخضر والوان المتوفر
نصف معلقة كركم وربع معلقة قرفة 

لدمج المكونات خليط مكون من

كيس صلصة طماطم ومعلقة نشا ونصف كوب ماء






الطريقة


نقطع الصدور البانية شرائح جوليان




ونضيف عليها التوابل والصويا صوص نصف المقدار والباقى للبصل




نسخن الجريل على النار


ثم نضيف الفراخ ومعها زيت زيتون ونقلب جيدا حتى تنزل مائها وتشربه




الطماطم تقطع وتنظف من البذر




جوليان


نضع البصل الجوليان والفلفل فى طاسة اخرى مع زيت زيتون ونقلب حتى يتشوح




 ونضيف البصل والفلفل على الفراخ




ونضيف الطماطم والثوم المفروم




 ونقلب جيدا ونضيف خليط من (نصف كوب ماء مذوب فيه كيس صلصة طماطم جاهزة ومعلقة دقيق )ونقلب جيدا ونضيفهم على الفاهيتا ونقلب




 ونتركها 3دقائق مع التقليب ونطفى عليها




 نحضر الارز بالكارى




ونغرف معه فاهيتا الفراخ ويجمل بوردات من الخيار ويقدم




او يقدم مع عيش الرقاق سندوتشات




ندهن الرقاق بالمايونيزونضيف الفاهيتا




ويقدم بالف هنا




اتفضلم روعة


جربوه هيعجبكم


لا تنسونا من دعواتكم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites