الاثنين، 19 مارس 2012

مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك للاسبوع الرابع عشر





مسابقة اجمل طبق على الفيس بوك 
للاسبوع الرابع عشر
وفازت به كل من:-
 صافى ام عمرو عن طبق حمام محشى
واميرة ام كرمة عن طبق لازانيا 
وامانى عبد العليم عن طبق بسبوسة
الف مبروك للفائزين



 الطبق الاول حمام محشى وفازت به المتالقة صافى ام عمرو الف مبروك صافى




حمام محشي رز
المكونات :حمام مغسول كويس ومتصفي
بصل ـ لحمه مفرومه وكبد وقوانص الحمام ـ ملح وفلفل وبهارات وقرفه
لعمل الحشو :
نجيب البصل مقطع ونحمره بالسمن والزيت لحد ما يوصل للون الدهبي ثم نضيف الكبد واللحمه المفرومه ونتبلهم
ونقلب شويه ثم نضيف رز مصري مغسول ومتصفي ونقلبه شويه مع الخليط عشان يتفلفل
ثم نضيف مقدار الماء للرز ونتركه يستوي تلت ارباع سوا نغرفه في طبق يبرد شويه ثم نحشي به الحمام بعد ان نفرغ باصابع اليد بين الجلد واللحم ونحشي من الداخل كمان
ثم نلف كل واحده في ورق فويل كويس ونحضر ماء مغلي مضاف له : بصله ـ ملح وفلفل ـ ورق لوري وحبهان
وننزل الحمام يستوي حوالي نصف ساعه
ثم ننشله ونفكه من الفويل وندهنه صوص تلميع عباره عن :
م زيت ـ م عسل نحل ـ م صويا صوص ـ م صلصه
نقلبهم كويس وندهن الحمام بالفرشاه ويدخل تحت الشوايه يتحمر من الجهتين
ثم يقدم مع باقي الرز اللي كملت سواه —
 



الطبق الثانى لازانيا وفازت به اميرة ام كرمة الف مبروك اميرة






المقادير:_
لحمه مفرومه معصجه بالصلصه للازانيا
وبشاميل عباره عن 4 معالق كبيره سمنه نسيحهم ونضع 4 معالق كبيره دقيق نقلب جيدا لحد م يوصل للون الذهبي ونضيف عليه لبن ونقلب جيدا مع اضافة ملح وفلفل اسود وذرة سكر وممكن جبنه نستو او كيري الي ان يغلظ قوامه
اللاازنيا بشتريها وبنسلق اللازانيا وندهن في قاع الصينيه بشاميل ونرص اللازانيا ثم البشاميل ثم اللحمه ثم الجبنه الموتزاريللا ونكرر الموضوع ده لحد 5 راقات

اخر طبقة لازانيا نحط فوقها البشاميل والموتزاريلا ودخلتها الفرن وهي في نص السوا حطيتلها طماطم مقطعه وشوية قشطه فوق الوش
 
 




الطبق الثالث بسبوسة وفازت به امانى عبد العليم





















المكونآت :
- 3بيضات 
- نصف كاس سكر
- بيالة زيت
- علبة قشطة
- كاس سميد
- ملعقة صغيره بكنج باورد
- نص ملعقه صغيره فانيلاا
 



1 / أخلطي المقادير السائله ،، بعدين أضيفي بقية المقادير [ آخر شي البيكنج باودر ] 


2 / صبي نصف الخليط في صينيه مدهونه و دخليها الفرن من تحت وخليه حتى يستوي [ تقريباً من ربع لثلث ساعه ] 


في هالوقت جهزي خليط القشطه .. 

مكونآت خليط القشطه :

- كاسين ماء ..

- 6 ملاعق حليب جاف [ هي أساساً فنجالين بس أنآ حسبتها لكم بالملاعق ما أحب مقياس الفنجال والبياله لأنه يختلف !! ]
- 4 ملاعق نشا ..
- 6 ملاعق سكر [ بيصير مره حآلي أفضل لو تقللين الكميه ]
- 4 حبات جبن كيري
 

1/ نخلط جميع المكونات ما عدآ الجبن في قدر و يوضع على النار ونخلط حتى يصير مثل المهلبيه ..
2 / نطفي النار ونضيف الجبن ونحرك ،، وكذا جهزنا لخليط اللي هو الطبقه الثانيه .. 



4 / بعد ما جهزنا خليط القشطه نشوف البسبوسه إذا استوت نطلعها ونضيف خليط القشطه بشويش ونساوي السطح ونخليها تبرد 5 دقايق [ نسيت أصور هالخطوه ]
5 / نضيف باقي خليط البسبوسه وندخلها الفرن من تحت ، لما تستوي نحمرها .. 



أول ماتطلع نسقيها بشيره ،، أو عسل ..
الصينيه تكون حاره و الشيره بارده أو العكس ..
أنا سقيتها بـعسل بدون ما أخففه .. جداً لذيذ .. 

وبسس .. أحلى بسبوسه لذيذه بتعجب الكل أن شاء الله .. 

وهذي صور البسبوسه .. لو اني مخليتها بالثلاجه تمسك شوي بعدين طلعتها من الصينيه بتطلع أرتب .. 


الف مبروك للفائزين مع تحيات الادمن سوزان مقاوى

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites