الأحد، 3 فبراير 2013

مخلل ليمون معصفر


مخلل ليمون معصفر

المقادير

نصف كيلو ليمون
كوب عصير ليمون
2معلقة عصفر

2معلقة حبة البركة
شطة حمراء
زيت زيتون او ذرة
ماء لتكملة البرطمان
ربع كوب ملح


الطريقة
نغسل الليمون
ونشقه اربعة دون الوصول للنهاية
نسلق الليمون نصف سلقة





نحضر المكونات ونقلبها معا ونحشى الليمون كويس


نضع شوية من الحشوة بقاع البرطمان ونضع الليمون المعصفر حتى الانتهاء من الكمية


نصب عصير الليمون ونكمل البرطمان بالماء  ونضع  شوية زيت على الوجه


كل الليمون ال عصرناه نضعه على وجه البرطمان حماية لليمون
ونضع شوية زيت تانى
ونضع كيس ونحكم غطاء البرطمان جيدا عشان الهواء يخسره
ونتركه بدون فتح 20يوم نجده استوى وجاهز للاكل وبالف هنا

 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites