الجمعة، 16 أغسطس 2013

جوزة الهند بسكويت ليبى



جوزة الهند
المقادير
نصف كيلو جوز هند
10 صفار بيض
4ورقة فانيليا
م.ص بيكنج بودر

3/4 كوب سمن بلدى
1.5 كوب سكر بودر
دقيق حسب العجين ممكن كوب فقط
الطريقة
نضرب صفار البيض بالسكر
ثم نضيف السمن ونضرب ونقلب المكونات الجافة معا ثم نضيفها ونلم العجين باليد سوف تكون مفرفرة مش عجينة متماسكة نحضر الصوانى بوضع ورق زبدة او بدون ونحضر شوية فقط من بياض البيض نضعهم بسلطانية وفرشاة ونحضر الزبيب
ثم نبدأ العمل (نلاظ ان هذه البسكوتة لا تحتاج دقيق كثير يعنى التزمى بالمقادير او شوية صغيرين كمان بس مش اكتر)
نكور قطعة من العجينة باليد نلمها يعنى سوف تشكل بالضغط عليها وتكون مرتفعة ونضع زبيبة بالمنتصف ونضعها بالصينية


                                                        (صورة لجوزة الهند بعد خروجها من الفرن)

ونلمع الوش فى نهاية عمل الصينية كلها بفرشاة من بياض البيض عليه فانيليا او نغطس وش البسكويتة بالبياض ولكن الوش فقط
وندخلها الفرن  من تحت ثم من فوق على نار هادية 180
وتقدم صنف من اصناف اطباق العيد مفضل لدى عائلتى وهو صنف ليبى الاصل

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites