السبت، 29 يونيو 2013

مكرونة بكرات اللحم

مكرونة بكرات اللحم
المقادير
كيس مكرونة اسباجيتى
نصف كيلو لحمة مفرومة
نصف كوب بقسماط ناعم 

ملح وفلفل
نصف معلقة صغيرة زنجبيل بودر
نصف معلقة صغيرة بهارات
بصلة
3فصوص ثوم
مقادير الصلصة
كوب صلصة طماطم مجهزة بالبيت
2كيس صلصة طماطم
بصلة
3فصوص ثوم
ملح وفلفل 
نصف معلقة شطة اختيارى
نصف معلقة زنجبيل بودر
عود ريحان اختيارى 
قرن فلفل حامى اختيارى اى منكه تفضليه او بدون



الطريقة
فى الكبة نضع البصلة المقطعة والثوم ونصف اللحم ونفرم ثم نقلب الكل ونفرم مرة ثانية 
ونضيف الملح وباقى البهارات ونقلب ونشكل الكفتة كور 
وتقلى بطاسة بها القليل من الزيت 





نحضر الصلصة
نضع البصل بمعلقتين سمن بلدى او ممكن زيت زيتون ومعاه الثوم المفروم ونشوح


نضيف الصلصة ونتبل

 ونقلب ثم الماء حوالى كوبين لما تغلى نضيف الكفتة 




نتركها على النار مع التقليب الخفيف مدة 5 او 10دقائق ونطفى ونسلق المكرونة 



 ممكن تقدم كدا او تقلب كلها بالحلة مرة واحدة حسب الرغبة 




ريحتها حلوة وطعمها خطير ممكن تقدم بالطريقة دى نضع الكفتة على وجة المكرونه والصلة مع اضافة طبق صلصة وكفتة 



وبالف هنا جربوها هتعجبكم ولا تنسونا من دعواتكم


اللهم اصلح لى شانى كله ولا تكلنى الى نفسى طرفة عين وبارك لى بزوجى واولادى يا رب

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites