الجمعة، 23 أغسطس 2013

القرص الطرية او فطائر بالجبنة


قرص طرية او فطائر بالجبنة
المقادير
نص كيلو دقيق
3معالق لبن بودرة او بدون
نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة كبيرة خميرة فورية

2معلقة سكر كبيرة
نصف معلقة صغيرة ملح
2معلقة سمسم
معلقة ينسون او شمر او بدون
2علبة زبادى
2معلقة وش اللبن او قشطة
ثلاث ارباع كوب سمن سايح دافئ

الطريقة

 
نخلط المكونات الجافة معا ثم نضيف السمن السايح ونبس او بالعجان ثم نضيف الزبادى والقشطة ونعجن لمدة15 دقيقة
العجينة بتكون طرية
يغطى بالكيس النايلون ويترك بمكان دافئ حتى يخمر



بعد ما خمر نلم العجين وناخد نصفه ونفرده على الرخامة برشة دقيق
وندهن وشه بفرشاة سمن سايح او زبد


ونضع الحشوة اى نوع جبنة بتفضليه او سوسيس او سدق مستوى طبعا


ونلف ونقطع

 ونفرد باقى العجين وندهن سمن وهنشكله مثل القطايف


بقطاعة السابلية او كوباية نقطع دوائر ونضع الجبن


ونغلقها مثل القطايف

وناكد عليها بالشوكة لاعطاء شكل جميل ولاحكام الغلق


نضع الفطاير او القرص الطرية بصينية الفرن مدهونة بفرشاة زيت


يترك يخمر ساعة اخرى
 هنا خمرت اول صينية ندهن وشها ببيضة وشوية لبن وفانيلياونرش سمسم بالاخر على الوجه




تخبز بفرن متوسط حوالى 200من تحت وفوق


شايفين شكلها حلو اذاى وريحتها حلوة


من جوا الفطاير او القرص طرية وجميلة


ايه رايكم


احلى فطور تفاجئيهم بيه لما يصحوا من النوم فطاير بالجبن سخنة وجميلة ولذيذة مع الشاى باللبن او النسكافية







 

 

1 التعليقات:

اتمنى اشوف تعليقاتكم

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites