الأحد، 25 ديسمبر 2011

تارت الفراولة


تارت الفراولة

المقادير

1.5 كوب دقيق
2 م . ك سكر
رشة ملح
فانيليا
10م .ك زبدة مثلجة
2 م. ك ماء مثلج
بيضة
للحشو
كستر
فراولة

الطريقة

بنضرب الزبدة بالسكر والبيضةوالفانيليا
ثم نضيف الدقيق والملح والماء
ثم نلم العجينة كويس باليد ونضعها بطبق ونغطيها بالبلاستيك وندخلها الثلاجة ساعة


نرش دقيق على الرخامة ونفرد العجينة بالدقيق بحيث تكون اكبر من حجم الصينية
 
 


 
 

ونضع التارت بالصينية ونساويه فيها كويس باليد ونحدد الاطراف
ونشوكها بالشوكة عشان لا ترتفع
وندخلها الثلاجة نصف ساعة'طبعا لو عندك تقل او حبوب بتحطى ورقة زبدة على التارت وتضعى الحبوب انا مكنشعندى المرة دى
ثم ندخلها الفرن على درجة 180 لمدة 20 دقيقة وتابعيها قبل ذلك حتى يكون لون اطرافها ذهبى تضعى التارت تحت الشواية عشان يحمر الوجه ةبكدا يكون التارت جاهز لما يبرد شوية نخرجه من الصينية 


ودا شكله من الاسفل حلو وذهبى ايه رايكم


ونكون عاملين الكستر وبرد نضعه فوق التارت وندخله الثلاجة حتى يجمد او الفريزر لو مستعجلين

ثم تاتى المرحلة الاخيرة والجميلة وهى تزويقة بالفراولة ونجمله بالشكل دا




ايه رايكم فى شكلة حلو اوى ويا ريت تجربوه وتدعولى



  صورة جانبية

ويقدم تارت الفراوله وبالف هنا


  صورة عن قرب

ويقدم تارت الفراولة


ومتنسوش الرد رأيكم يهمنى 

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites