بط بالمارتة
المقادير
بطة
2بصلة مقطع خشن
ملح وفلفل وكمون
3فصوص حبهان و2ورقة لورى
جزرة مقطعة
كرافس اذا توفر او بدون
نصف كوب زبيب
مكسرات
نصف كوب صلصة ومعلقتين سمن
زيت زيتون
ارز بالمارتة
المقادير
ارز حسب افراد الاسرة وبصلة مقطعة خشن وزبيب ومكسرات
وشوربة البط
الطريقة
نغسل البط جيدا بالدقيق والملح والخل ويشطف جيدا
فى طاسة على النار نضع زيت زيتون ونشوح البصل حتى يزبل او يكون شفاف نضيف الزبيب والمكسرات حسب الرغبة
ونقلب ونطفى ونحشى البطة جيدا ونقفل بخلة
فى جريل على النار نضيف زيت زيتون ونسخن الطاسة كويس ونضع البطة تاخد صدمة عشان نقفل المسام وذلك من الجانبين
نضع اناء ماء على النار وفيه بصلة وحبهان ولورى وجزر وكرافس
ونسلق البطة حتى تستوى ثم بصينية الفرن ندهنها بصلصة متبلة ملح وفلفل ومعلقتين سمن وندخلها تحت الشواية بالفرن تحمر من الجانبين
فى اثناء ذلك نعمل الارز نضع معلقتين سمن ونحمر الارز يصفر شوية كله ثم نضيف شوربة البط عليه ونتبله ملح وفلفل ونتركه يتشرب ونعمل المارتة الخاصة بالارز نشوح بصل ثم نضيف الزبيب والمطسرات ويكون جاهز لاضافته على وجة طبق الارز عند التقديم لما يتشرب الارز يسقى بمعلقتين سمن ويجمل بالمارتة ويقدم
وممكن عمل ملوخية بشوربة البط واضافة مكعب مرقة الدجاج عليه وعمل رقاق بنفس الشوربة
وتقدم سفرتنا بط بالمارتة وارز بالمارتة روعة جربوها
اتمنى الاكلة تكون عجبتكم وبالف هنا
احلى ارز ارز المارتة جربوه هيعجبكم اوى ولا تنسونا من صالح دعواتكم
اللهم بارك لى فى زوجى وبارك لزوجى فى وبارك لنا باولادنا وقنا واصرف عنا شر ما قضيت
0 التعليقات:
إرسال تعليق