الجمعة، 28 يونيو 2013

بطة بالمارتة


بط بالمارتة
المقادير
بطة
2بصلة مقطع خشن
ملح وفلفل وكمون
3فصوص حبهان و2ورقة لورى
جزرة مقطعة 

كرافس اذا توفر او بدون
نصف كوب زبيب
مكسرات
نصف كوب صلصة ومعلقتين سمن
زيت زيتون
ارز بالمارتة
المقادير
ارز حسب افراد الاسرة وبصلة مقطعة خشن وزبيب ومكسرات 
وشوربة البط



الطريقة
نغسل البط جيدا بالدقيق والملح والخل ويشطف جيدا
فى طاسة على النار نضع زيت زيتون ونشوح البصل حتى يزبل او يكون شفاف نضيف الزبيب والمكسرات حسب الرغبة
ونقلب ونطفى ونحشى البطة جيدا ونقفل بخلة





فى جريل على النار نضيف زيت زيتون ونسخن الطاسة كويس ونضع البطة تاخد صدمة عشان نقفل المسام وذلك من الجانبين



نضع اناء ماء على النار وفيه بصلة وحبهان ولورى وجزر وكرافس 

ونسلق البطة حتى تستوى ثم بصينية الفرن ندهنها بصلصة متبلة ملح وفلفل ومعلقتين سمن وندخلها تحت الشواية بالفرن تحمر من الجانبين




فى اثناء ذلك نعمل الارز نضع معلقتين سمن ونحمر الارز يصفر شوية كله ثم نضيف شوربة البط عليه ونتبله ملح وفلفل ونتركه يتشرب ونعمل المارتة الخاصة بالارز نشوح بصل ثم نضيف الزبيب والمطسرات ويكون جاهز لاضافته على وجة طبق الارز عند التقديم لما يتشرب الارز يسقى بمعلقتين سمن ويجمل بالمارتة ويقدم
وممكن عمل ملوخية بشوربة البط واضافة مكعب مرقة الدجاج عليه وعمل رقاق بنفس الشوربة
وتقدم سفرتنا بط بالمارتة وارز بالمارتة روعة جربوها 



اتمنى الاكلة تكون عجبتكم وبالف هنا



احلى ارز ارز المارتة جربوه هيعجبكم اوى ولا تنسونا من صالح دعواتكم 



اللهم بارك لى فى زوجى وبارك لزوجى فى وبارك لنا باولادنا وقنا واصرف عنا شر ما قضيت

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites