الخميس، 23 مايو 2013

بيكاتا بالمشروم(لحمة بالمشروم)

بيكاتا بالمشروم(لحمة بالمشروم)
المقادير
1كيلو لحمة
بصلة
4فصوص ثوم
3معلقة دقيق
ملح وفلفل

زنجبيل بودر
بهارات
معلقة صويا صوص
حبهان وورق لورى
زبدة وزيت زيتون او ذرة
فلفل الوان للتقديم
الطريقة
 
 
نضع قطعة زبدة وشوية زيت زيتون على النار لما تسيح الذبدة نضع قطع اللحمة بعد تتبلها بملح وفلفل ونشوحها من الجانبين
وننشلهم ونشوح البصل المفروم والثوم في نفس الاناء ونضيف نصف علبة مشروم وممكن مشروم طازة طبق
ونقلب ثم نزيد قطعة زبدة اخرى ونضيف الدقيق بالمنتصف ونقلب الكل ثم نضيف كوب ماء وكوب كريمة طهى او علبة كريمة من السوبر ماركت ونقلب ونتبل ونتركه يغلى غلوة ثم نطفى
 









في اناء اخر نضع كوبايتين شوربة او ماء مع مكعب مرقة الدجاج ولما تغلى نضع قطع اللحم يستوى شوية البيكاتا المفروض بتتعمل من البتلو هنا انا عملتها من لحمة عادية مش بتلو


 
هنا الشوربة غلت بنضيف اللحمة بكل سوائلها عشان بتدى تست حلو اوى ولون غامق



لما تستوى بنضفها على صوص المشروم ونضيف معلقة الصويا صوص ونقلب ونتركها على النار 10دقائق ونطفى




تقدم مع ارز ابيض ويجمل الطبق بالفلفل الالوان وبالف هنا جميل اوى لازم تجربوه هيعجبكم
 
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites