الثلاثاء، 24 ديسمبر 2013

بطاطس فريسكيس بطريقتين ولا اروع

 
بطاطس فريسكيس
بطريقتين
المقادير :بطاطسايه كبيره هنقطعها صوابع رفيعه
كوب دقيق


فلفل وملح وكمون وزنجبيل بودر
معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة صغيرة بابريكا

ثوم بودر نصف معلقة

الطريقه :

نضع اصابع البطاطس في ماء وخل وملح لمدة ساعة هنجيب الدقيق والملح والفلفل والبيكنج بودر والبابريكا وزنجبيل بودر وثوم بودر
وهنحط عليهم مايه شويه بشويه مع التقليب
لحد ما تتكون عجينه متماسكه شوية بحيت انها تلزق علي البطاطس
وبعدين نحطها علي البطاطس بعد ما نطلعها من ماء الخل ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما كل البطاطس يبقي عليها الخلطه
ونسيبها نص ساعه ثم تقلى في زيت غزير وسخن ثم نهدى النار شوية وتقلى عادى ونطلعها على ورق مناديل مطبخ وتقدم مع كاتشب او مايونيز حسب الرغبة حلوة اوى جربوها

 
 
 هنا عملت بطريقتين الطريقة الاولى وضعت البهارات على البطاطس مبلولة شوية وقلبتها وحمرت بدون بيكنج بودر

 
 
 
كانت النتيجة بهذا الشكل حلوة وعجبت الاولاد

 الطريقة التانية اضفت بيكنج بودر مثل طريقة كوك دور المطعم الشهير وكانت النتيجة مختلفة تماما

 ونعمل عجينة غير متماسكة بالشكل دا

 
ونضيف البطاطس ونقلبها وانا عملت افتكاسة من عندى نضيف شوية سمسم عشان نزود القيمة الغذائية وهو فيه كالسيوم ذى ما احنا عارفين
 
ونقلى في الزيت الحامى بس نوطى النار عشان لا يتحمر من بره وتكون البطاطس لسة ناية
 
 
وكانت النتيجة مختلفة تماما وهشة اكتر

 
النتيجة مختلفة في الاتنين وكله حلو بس اكيد في مختلف في الطعم شوية هسيبكم تجربوا الاتنين وتقولولى الفرق

 
صورة عن قرب
اتمنى تجربوا وتقولولى رأيكم
في انتظار ردكم
الحمد لله حمدا كثيرا بعدد خلقه وحتى يرضى وكما يليق بجلاله
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites