الاثنين، 8 أبريل 2013

طاجن سبيط وكابوريا بالفرن

 طاجن سبيط وكابوريا بالفرن
المقادير
نصف كيلو سبيط
كابوريا طازة او عصيات الكابوريا
بلصة كبيرة

ثوم
بقدونس وكرافس
طماطم مقطعة
فلفل اخضر
ملح وكمون وفلفل

الطريقة
نقطع البصل جوليان وكذلك الطماطم والفلفل ونضع البصل على النار مع زيت ذرة ونشوحه شوية ونضيف السبيط والكابوريا ونقلب شوية يطلع ماؤه ويشربها ونضيف الطماطم والفلفل الاخضر والخضرة والثوم ونقلب ونتبل ونتركه شوية يتسبك حبه ونضيف ماء ونقلب يغلى غلوة ونطفى



دى عصيات الكابوريا بنجبها من كارفور او فتح الله او اى سوبر ماركت ويقطع



ونقطع السبيط نشيل العين ونشطف ونقطع وطبعا بنجيب السبيط متنظف من السوق او تشيلى كيس الحبر برفق وتشطفى فورا تحت الماء



نغرف خليط السبيط والكابوريا بطواجن الفرن الصغيرة كل فرد واحد او بطاجن واحد كبير حسب رغبتك وندخله الفرن ونضعه بالرف الوسط ونشغل عليه فوق وتحت حتى يتسبك كويس وياخد وش احمر


ويقدم مع ارز الصيادية وبالف هنا
لا حول ولا قوة الا بالله
اللهم اعنى على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites