الاثنين، 8 أبريل 2013

سمك بالبطاطس بالفرن روعة لا تفوتكم

المقادير
سمكة كبيرة اروص او مياس او دنيس حسب الرغبة
هنا كانت سمكة لوط شبه الاروص  وطعمها حلو اوى
يبقى سمكة لوط  1كيلو
2بصلة
3طماطم
5بطاطس

فلفل اخضر كبى وممكن طويل حامى حسب الرغبة
بقدونس وكسبرة وكرافس
ملح وكمون وفلفل وشطة حسب الرغبة
زنجبيل بودر
نص راس ثوم
زيت ذرة او زيتون
خل
ليمون


الطريقة
نشطف السمكة كويس وننظفها من برة ونحك الجلد ونفتح بطنها ونشيل كل ال ملوش لزمة هههههههههه وننظفها كويس تحت الحنفية ونشيل الخياشيم ونغسلها بالصابون
ونشطف بالماء اكتر من 3 او 4 مرات ثم نضعها في ماء بخل وليمون




نجعز المكونات كما بالصورة

نقطع البصل والطماطم جوليان ونشوح البصل بالزيت على النار ثم نضيف الطماطم


نضيف الفلفل الاخضر والخضرة والثوم ونتبل الكل ونقلب حتى يزبل الخضار قليلا ونطفى


نقطع البطاطس دوائر ونتبلها بالثوم نصفه والباقى مع الخليط السابق والملح والكمون وبقدونس وليمون ومعلقتين خل ومعلقتين زيت ونقلب ورص بالصينية المدهونة زيت


نضع السمكة بعد عمل شقوق  من فوق ونضعها بصينية الفرن فيها ورق فويل او زبدة ومدهونة زيت


ونرص حواليها البطاطس ونحشيها بالخلطة ال كانت على النار ريحتها جنان


بالشكل دا


نعصر ليمون على كل الصينية وزيت لو احتاجت


نضع باقى الخلطة على وش السمكة يممممممممممممى

وندخلها الفرن الرف ال تحت ونشغل عليها من تحت وفوق او حسب فرنك
وبتخرج بالشكل دا

صورة عن قرب

وكان معاها ارز مجمل بالجندوفلى  وطاجن سبيط وكابوريا


ودى سفرتنا صينية سمك بالبطاطس واوووووووووووو وطاجن السبيط بالكابوريا وارز صيادية وجندوفلى وسلطة
وسلطة طحينة وكولوسلو واتفضلوا معانا
اذا عجبتكم وصفتى النهردة اسمع تعليقاتكم ولا تنسونا من دعواتكم
 

اللهم اهدى اولادى واجعلهم بارين بى وبابوهم وفرح قلبى دائما بنجاحهم
اللهم احفظنى وذريتى من الشيطان الرجيم
والحمد لله رب العالمين

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites