الأربعاء، 3 أبريل 2013

لازانيا بالفراخ او لازانيا بالفاهيتا


لازانيا بالفراخ او لازانيا بالفاهيتا
المقادير
حوالى 2كيلو صدور فراخ او 7صدور بدون عظم او جلد
2طماطماية
2فلفل اخضر او الوان
2بصلة
3فصوص ثوم كبيرة

ملح وفلفل
بهارات
زنجبيل بودر
ربع معلقة  صغيرة قرفة ناعمة
نصف معلقة صغيرة كركم
نصف  معلقة صغيرةكسبرة ناشفة
نصف  معلقة صغيرة كمون
زيت زيتون
كيس صلصة طماطم او نصف كوب صلصة
نصف كوب ماء
معلقتين نشا
معلقتين او تلاتة صويا صوص حسب الرغبة وممكن الاستغناء عنه بوضع معلقتين خل
مقادير البشاميل
حوالى 10معالق دقيق
10معالق سمن
ملح وفلفل
مكعب مرقة دجاج
8اكواب لبن +شوربة او ماء ساخن

الطريقة
نقطع الخضار جوليان ونقطع الصدور جوليان بعد تنظيف الكل طبعا
نحمى الجريل على النار ونضع زيت زيتون حوالى معلقتين او تلاتة ونضع الفراخ ونقلب ونتبل بكل التوابل والكركم ونقلب
نشوح البصل في طاسة اخرى بزيت زيتون ثم نضيف الفلفل والطماطم ونقلب ونضيف الكل على الفراخ ونظبط التتبيل تانى ونقلب
في كوب او سلطانية بها نصفها ماء نضع كيس صلصة حوالى نصف كوب صلصة ومعلقتين نشا ونقلبهم جيدا ونضيفهم للمقدار على النار ونقلب



نضيف الصويا صوص
ونقلب الجميع

نضيف الصلصة بالنشا المذوبه بالماء البارد ويضاف للمقدار


ويقلب الجميع على النار وبعد شوية نطفى بيكون عندنا احلى فاهيتا فراخ ممكن تاكلها


نعمل الباشميل حوالى 10معالق سمن عليهم 10معالق دقيق ويقلب على النار حتى يسخن الدقيق نضيف اللبن والشوربة بحيث يكون 8اكواب او ماء مع مكعب مرقة دجاج ونتبل بملح وفلفل ونقلب حتى ياخذ القوام المطلوب ميكنش سميك يكون وسط ليس بخفيف جدا يكون معتدل يعنى نضيف السوائل واحدة واحدة ونقلب حتى الحصول على القوام المطلوب


اللازنيا نوعين منها الناشف ومنها الطرى الطازج
وبستعمل الاتنين بدون سلق بعتمد على طيابها من البشاميل الموجود بالوصفة
هنا النوع الناشف بيكون ايطالى حلو اوى

هنا النوع الطرى الطازج

بصينية بيركس او اى صينية جافة ندهنها سمن ونضع معلقتين تلاتة بشاميل


نرص وحدات اللازنيا كما بالشكل وهى بتزيد بالحجم لما تستوى وبتقفل الصينية


نضع شوية بشاميل فوق اللازنيا ثم الفاهيتا


ثم جبنة موتزاريلا


ثم باشميل ثم لازنيا وعليها بشاميل يعنى بيكون فوق وتحت اللازنيا


ونكرر ذلك ثلاث او اربع طوابق من اللازنيا حسب رغبتك واخر مرحلة بتكون عليها بشاميل وجبنة موتزاريلا


ندخلها الفرن ونشغل عليها من فوق وتحت او من تحت ثم فوق حسب فرنك


شكلها لما خرجت من الفرن حلو اوى


باقى الفاهيتا نعمل ارز بالكركم ويجمل بالفاهيتا ويقدم روعة لا تفوتكم هذه الوصفة


اتمنى تجربوها ولا تنسونا من دعواتكم  حقيقة حلوة اوى انا من عشاق الفاهيتا واللازنيا

وهنا اجتمع الاتنين معا روعة

اتمنى تنال اعجابكم كما نالت اعجاب الجميع وتقبلوا تحياتى


سبحان الله العظيم وبحمده

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites