الاثنين، 8 أبريل 2013

ارز صيادية بالجندوفلى


ارز صيادية بالجندوفلى
المقادير
ارز حسب رغبتك 2كوب او اكتر
ماء نفس مقدار الارز المصرى
ملح
بصلة

زيت ذرة
كيلو جندوفلى
ملح وفلفل وكمون وثوم

الطريقة
نغسل الجندوفلى كام مرة عشان الرمل

نضعه على النار ومعه ملح وفلفل وكمون 4 او 5 فصوص ثوم كبيرة مهروسة ناعم ونضع الكل على النار بدون ماء ونقلب
بعد شوية نجده يتفتح ويطلع ماء اول ما يفتح الكل نطفى النار الوحدات ال مفتحتش نرميها عشان وحشة وفيها رمل



كدا استوى نطفى عليه
نعمل الارز نفرم بصلة ناعم ونضعها في اناء على النار مع زيت ذرة ونحمره حتى يحمر البصل تماما نضيف عيار الماء على قدر متساو مع الارز المصرى ونتبل بالملح ونتركه يغلى نجد الماء بنى ونغسل الارز جيدا اربع خمس مرات ونصفيه ونضعه على الماء المغلى جيدا ونقلب



ونغطى ونتركه حتى يتشرب الماء ونوطى عليه ونقلبه ونسقيه معلقتين تلاتة سمن ونتركة يستوى على نار هادئة
نغرف الارز ونجمله بوحدات الجندوفلى ونضع طبق جندوفلى ومعها من السائل بتاعه حلو اوى مع الاكل ويقدم بالف هنا


سبحان الله عدد خلقه ورضا نفسه وزنة عرشه ومداد كلماته

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites