الجمعة، 19 أبريل 2013

تورتة الشطرنج


 

المقادير
مقادير اسبونش فانيليا
 كوب سكر
3/4 1 كوب دقيق
6بيضة
فانيليا

معلقة كبيرة محسن كيك جيل
معلقة صغيرة بيكنج بودر
ربع كوب ماء

مقادير اسبونش الشيكولاتة
نفس المقادير السابقة ولكن نستبدل ربع كوب دقيق بربع كوب كاكاو
للتزيين
كريم شانتية
كريز
شيكولاتة جناش
مربى فراولة

الطريقة
نضرب البيض بالسكر بالفانيليا بالمحسن لمدة 8او 10ق
ثم نضيف المكونات الجافة( الدقيق بذرة الملح والمبودر )
بالتدريج بالمعلقة مع ربع كوب الماء واحدة واحدة حتى الانتهاء من المقدار
يصب الخليط بصينية مدهونة ومرشوشة دقيق ومبطنة بورق زبدة زتدخل الفرن 180درجة لمدة 35ق
تقلب على رف سلك وتترك تبرد
ونعمل كيك الشيكولاتة بنفس الطريقة


نقسم كل كيك اتنين ونقسم كل جزء ثاث اقسام باطباق احجام مختلفة


كما بالشكل


ونلزق جزء كيك الابيض مع كيك الشيكولاتة نلزقهم معا بالمربى المخففة كما بالشكل




ويكون عندنا الكيك بالشكل دا ابيض بنى ابيض بنى ابيض والعكس بالدور الثانى


نضعهم على بعض ونعمل الدورين الاخريين ونضع الكل على بعضه

نضع كريم شانتية على كل الكيك والاطراف ونعمل وردات على الاطراف وننزل بالمنتصف بالجناش
وطبعا الدريكوريشن النهائى متروك لزوقك جمليه كما تحبى


 

ويجمل بوحدات الكريز واى مكسرات بالمنتصف مثل اللوز


ويقدم تورتة الشيكولاتة اخيرا عملتها

شكلها من جوا حلوة كتيييييييير بالف هنا جربوها وادعولى ربنا يبارك لى باولادى يا رب



اللهم تقبل منى عملى هذا خالصا لوجهك الكريم
اللهم اعنا على ذكرك وشكرك وحسن عبادتك
بارك لى باولادى واجعلهم بارين بى وبابوهم يا رب


 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites