السبت، 7 سبتمبر 2013

جاتو بالشيكولاتة


المقادير
نصف كوب دقيق
ربع كوب كاكاو
نصف كوب سكر بودر

3بيضة
1/4معلقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1معلقة كبيرة سمن او زبد سايحة
الطريقة
نكرر المقادير ثلاث مرات يعنى هنعمل ثلاث راقات بصينية السويسرول
كل مرة نضرب نصف كوب سكر مع 3بيضة ونصف معلقة فانيليا حتى يبيض القوام
ثم نقلب المكونات الجافة معا الدقيق والكاكاو والملح والبيكنج بودر
ونضيفهم ونقلب بالاسباتيولا حتى يختلط الدقيق ونصب الخليط بصينية السويسرول بها ورق ذبدة او الومنيوم وندهنها سمن ونرشها بالدقيق



تدخل فرن 180درجة لمدة 15دقيقة ونعمل الشريحتين الاخرتين بنفس الطريقة ونتركهم يبردوا نصف ساعة ثم نسقيها شراب الكمبوت او قطر ونضع كريم شانتية وممكن نعملة بالكاكاو ويصير بنى حسب رغبتك


نضع الطبقات الثلاث فوق بعض ونضع الكريم شانتية ونضع الجاتو بالثلاجة ساعة او بالفريزر حتى يجمد شوية الكريم شانتية نضع عليه الشيكولاتة الجناش وطريقتها 2كوب كريمة على النار حتى تغلى نضيف 1.5شيكولاتة مقطعة و2معلقة سكر ونقلب ونصبها بعد ما تبرد شوية على الجاتو وندخلها الفريزر تانى تجمد شوية



نجرنش الجرنش النهائى حسب رغبتك شيكولاتة فورماسيل كريز او مكسرات او حلويات مسكرة


 وهنا شكلها النهائى مع جاتو بالفانيليا موجود طريقته بالموقع


اتمنى وصفتنا تكون عجبتكم
اللهم بارك لى في زوجى واولادى
رب اغفرلى ولوالدى كما ربيانى صغيرا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites