الخميس، 5 سبتمبر 2013

فتة شاورمة الفراخ

 
فتة شاورمة الفراخ
المقادير
نصف كيلو فراخ  بانية
ربع معلقة صغيرة قرفة

ملح وفلفل
علبة زبادى
معلقة كبيرة عصير ليمون
2فص ثوم
2معلقة خل
2معلقة صويا صوص او بدون
1معلقة مسطردة او بدون
1معلقة صغيرة بابريكا
معلقة  بهارات
معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة كسبره ناشفة
2طماطم مقطعة جوليان او مربعات
فلفل الوان جوليان
2بصلة جوليان او فرم خشن
زيت زيتون

الطريقة

نتبل الفراخ المقطعة جوليان اى شرائح طولية بالزبادى وكل البهارات ونتركها ساعة  او اتنين كفاية عشان نحس بطعم الفراخ
نضع على الجريل زيت زيتون حوالى معلقتين تلاتة ولما يسخن ننزل بالبصل يتشوح شوية يدبل يعنى شوية ثم ننزل بالفراخ الجوليان ونقلب حتى ينزل ماؤه ويشربها تانى ووننزل بالفلفل الالوان ثم الطماطم ونقلب حوالى من 5الى 10 دقائق ونطفى النار


 وهنا بيكون الشاورمة جاهزة عندى اما نعمل بها ساندوتشات شورمة بخبز التورتيلا وموجود الطريقة بالموقع


او نعمل فتة الشاورمة ونعمل ارز اصفر
طريقة الارز الاصفر
 بوضع معلقة سمن على النار ثم نصف معلقة كركم او كارى ونفلب لما يسخن نضيف 2كوب ماء وملح وفلفل ونغسل الارز 2كوب ونضيفهم للاناء ونقلب ونتركه حتى يستوى ونوطى النار ونقلب الارز ونسقيه بمعلقتين سمن ونتركه حتى يستوى وبكدا نون حصلنا على ارز اصفر وطريقته موجودة بالموقع ايضا
للحصول على خبز مقرمش للفتة
نقطع 2رغيف او حسب الرغبة ويكون خبز شامى ابيض ونقطعه بالمقص نظيف وخاص للمطبخ ونقطعه اربعة ثم 8 ثم نصغر التقطيع اكتر ويقلى بالزيت الغزير الحامى ويرش بالملح وهو على النار نحصل على عيش مقرمش لذيذ
ونحضر الثومية 2معلقة مايونيز وعليهم معلقة زيت وذرة ملح وفلفل ومعلقة صغيرة خل وفص ثوم مفروم ونقلب


نضع العيش المقرمش بطبق التقديم


نضع الارز الاصفر ثم نضع الشاورمة على الوجه




نضع الثومية بكيس حلوانى بلاستيك او اى كيس ساندوتسات عادى ونقص الطرف ونشكل رسمات من الثومية على وجه الطبق للتجميل
 بالشكل دا او اى شكل تفضلى
 

ايه رايكم في فتة الشاورمة جميلة ولذيذة  لازم تجربوها هتعجب الكبار والصغار


 اتمنى وصفتنا اليوم تكون عجبتكم اراكم في وصفة جديدة بموقعنا اجمل طبق
دمتم لى احبائى ولا تنسوا ذكر الله
لا اله الا الله محمد رسول الله
 

 

 

 
 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites