الخميس، 23 فبراير 2012

محشى ورق خس


محشى ورق خس

المقادير 

ورق خس بلدى حوالى اربعة
2كوب ارز 
عصير طماطم
بقدونس وكسبرة خضراء وشبت
ملح وفلفل وبهارات وكمون وزنجبيل بودر 
ربع كوب زيت ذرة او زيتون حسب الرغبة
بصلة كبيرة
معلقة نعناع جاف او ممكن الاستغناء عنه
بصل اخضر حوالى عود او اتنين الجزء الاخضر 


الطريقة  
نغسل ورق الخس جيدا من الرمل ونغلى ماء ونضع فيه ورق الخس حوالى خمس دقائق وتنشل وتشطف بالماء من الصنبور
نغسل الارز جيدا ونضيف عليه عصير الطماطم والبصلة المبشورة او ممكن تضربى البصلة مع الطماطم بالخلاط 
ونضيف الملح وكل التوابل والخضرة والزيت ونعناع جاف حوالى معلقة او ممكن الاستغناء عنه وممكن بصل اخضر يقطع صغير جدا وممكن الاستغناء عنه
ويقلب الكل جيدا 

ونحضر الاناء بوضع حلقات من الطماطم فى القاع



ونحشى ورق الخس كالمعتاد ونرص بالاناء حتى انتهاء الكميه

ونسخن الشوربة او ماء وبة 2مرقة دجاج او خليط من الاثنين المتوفر عندك ونضيفة على المحشى بحيث يغطى المحشى تمام وانا بضع طبق صينى صغير على المحشى اولا واصب الشوربة عليه حتى لا تنفتح وحدات المحشى



وممكن نسوى المحشى بحلة الضغط او حلة الارز بالكهربا ء مثل ما فعلت انا اليوم او على البوتجاز عادى
وحين يتشرب ماؤة نضع معلقتين او تلاتة سمن بيعطيه طعم احلى ويقدم 


وبالف هنا طعمه حلو اوى وميفرقش كتير عن محشى ورق العنب غير ان اوراقه خفيفة وبالتالى احلى واحلى جربوه هيعجبكم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites