الخميس، 23 فبراير 2012

بيتزا دوار الشمس

إضافة تسمية توضيحية
 
بيتزا دوار الشمس

المقادير

كيلو دقيق
2معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة عسل نحل
نصف معلقة صغيرة بصل بودر
نصف معلقة صغيرة ثوم بودر
3معلقة زيت زيتون
2معلقة كبيرة زعتر
ماء دافئ للعجن


الطريقة
 نضع الخميرة والسكر فى نصف كوب ماء دافئ ونقلبها ونغطيها ونتركها تخمر 
نحضر الدقيق وباقى المكونات الجافة ونقلب
ثم نضع عليها الخميرة ونعجن بالماء الدافئ ونغطيها ونتركها بمكان دافئ بعيد عن الهواء حتى تخمر 
نأخذ جزء من العجينة ونفرده بالزيت على ظهر الصينية المدهونة بالزيت (زيت زرة)
بالشكل دا
 
 ثم نضع طبق بالمنتصف وندهن باقى البيتزا بصلصة البيتزا
(ثوم مع زيت على النار ثم نضع ثلاث اكياس صلصة ونتبل ونضيف حوالى كوب ماء ونتركها تغلى غلوة ونطفى)


 ثم نضع الحشوة وهنا وضعت سدق فى نصف والنصف الاخر جبنة اى نوع تفضلى


 ثم نضيف طماطم وفلفل مقطع صغير وزيتون اخضر واخر اسود وجبنة موتزاريلا


 ثم نرفع الطبق ونقطع بالشكل دا


 ونرفع الاجزاء كما بالشكل



ثم نعمل كور من البيتزا نضعها بالمنتصف ونحشيها سدق وطماطم وجبنة موتزاريلا او جبنة بيضاء وطماطم وموتزاريلا

 ونضع كرات البيتزا بالمنتصف بالشكل دا


 وندهن وجه البيتزا بالبيض ونرش سمسم وحبة البركة



وندخلها الفرن على الرف الاول من تحت لان الصينية رفعاها  ونولع من تحت حتى تستوى ثم نطفى ونولع الشواية تاخد لون

 شكلها جميل اوى بيتزا دوار الشمس


 وهنا بعد التقطيع روعة بكل حالتها


 وشكل الكور هشة وخفيفة مثل العيش الفينو تمام بالف هنا جربوها وادعولى


سبحان الله عدد خلقه ورضا نفسه ومداد كلماته

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites