السبت، 23 يونيو 2012

الجيلى المخطط



المقادير 


2علبة جيلى فراولة
2علبة جيلى مشمش


مقادير الكريمة

1كريم كراميل البودر فقط بدون العسل
نصف كوب كريم شانتية
2جبنة كيرى او معلقتين كريمة او قشطة
نصف كوب لبن
نصف كوب ماء بارد
ربع كوب سكر


الطريقة
نعمل القالب دا من بالليل عشان بتاخد وقت وتانى يوم تزوق وتقدم
نعمل جيلى الفراولة بكوب ونصف ماء فقط وليس اتنين
ونضعه بقالب بيركس ومعه اى فاكهة عندك انا حطيت قطع مشمش
 وندخله الفريزر يجمد 




 نضرب الكريمة معا كل المقادير ونضع طبقة منها فوق جيلى الفراولة




وندخلها الفريزر تجمد



نضع فاكهة وضعت هنا عنب




  نضع طبقة اخرى من جيلى المشمش المعد سابقا وتركناه يبرد تماما
ونضعها بالفريزر تجمد



ونضع كريمة وتجمد

صورة لشكل خطوط الجيلى بالكريمة 




  ثم جيلى فراولة بالخوخ وتجمد وكريمة وتجمد




 ونتركها تجمد بالثلاجة او الفريزر وتقلب بطبق التقديم




وتجمل بوردات من الكريمة المعدة سابقا ونتركها بالثلاجة ساعة وتقدم




جربوها هتعجبكم 




                                سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
                   واستغفر الله الذى لا اله الا هو الحى القيوم واتوب اليه

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites