الخميس، 18 أكتوبر 2012

مكرونة بالكريمة والجمبرى


مكرونة بالكريمة والجمبرى

المقادير

مكرونة فيونكة او اى نوع تفضلى كيس واحد
جمبرى مقشر حوالى من نصف كيلو لكيلو
بصلة متوسطة مفرومة ناعم او مقطعة صغير
من 3الى 4 فصوص ثوم ناعم
معلقة دقيق
ملح وفلفل وبهارات
نصف معلقة صغيرة زنجبيل بودر
مكعب مرقة الدجاج او الفورى
كريمة طبخ حوالى نصف العلبة (كوب ونصف)
ممكن اضافة قرن فلفل اخضر حامى مقطع صغير



الطريقة
نشوح البصل بزيت الزيتون او سمن حسب الرغبة


نضيف  الجمبرى ونقلب يتشوح قليلا

 ثم نضيف الدقيق بالمنتصف فى حفرة ونقلب حتى يسخن الدقيق ثم نقلب الكل
ونضيف الكريمة ونقلب والملح والفلفل والبهارات



ونقلب ونتركها تغلى غلوة

ثم نضيف المكرونة ونقلبها ونطفى وتقدم


وتقدم ساخنة حتى لا تشرب الكريمة وتجمل بجبنة موتزاريلا او بدون وتجمل بالبقدونس والطماطم الشيرى


سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم

Share it :: إنشرها

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites